Слойки з яблуками з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Рідко купую готові булочки і торти, бо не довіряю всім цим великим виробником, інша справа - домашня випічка. Розповім, як приготувати слойки з яблуками з дріжджового тіста.
Немає нічого простіше, ніж зробити випічку вже з готового тіста. Досить його тільки розморозити і розкачати. Часто купую тісто в магазині, але в цей раз у мене було своє домашнє тісто, яке просто заморозив про запас. В якості начинки можна використовувати ягоди, фрукти, сир, овочі або м'ясо.
- Тісто листкове дріжджове - 500 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Жовток - 1 штука
1. Дістаю тісто і розморожувати його при кімнатній температурі (близько 40-60 хвилин), потім викладаю його на стіл, присипаний борошном, і трохи розкочують.
2. Нарізаю пласт на прямокутники (можна однією або різних форм).
3. Яблука мою і розрізаю на половинки, вичищаю насіння і зрізаю шкірку, нарізаю їх дрібними шматочками.
4. По центру кожного прямокутника викладаю яблучну начинку і посипаю трохи цукровим піском.
5. Защипуємо кожен прямокутник і проколюю його виделкою, краї защипують виделкою.
6. Деко застеляють пергаментом і викладаю слойки, змащую їх жовтком і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
7. Готову випічку перекладаю на дошку і подаю до столу, смачного!