Слойки з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кожна господиня знає, як може виручити упаковочка листкового тіста в морозилці. Можна спекти і пиріг, і пухи, і рогалики. Причому як солодкі, так солоні.
Тісто потрібно спочатку при кімнатному температурі розморозити протягом години. Після чого розкачайте його (не тонко), зверху викладіть начинку. Сформуйте слойки, змастіть з яйцем і випікайте при 220-250 градусах.
- Тесто слоенное бездрожжевое - 250 грам
- Яйце - 0, 3 штуки
- Груші в сиропі - 150 грам
Підготуйте продукти. Я вирішила робити слойки солодкі, тому взяла консервовані в сиропі груші, відкинула їх заздалегідь на сито, щоб стекла зайва рідина.
Присипте стіл борошном, трохи розкачайте тісто. Ножем для піци розріжте його на квадрати.
У кожному квадраті зробіть кілька невеликих кілька, щоб тісто не здувалося під час випічки і слойки красиво виглядали. Покладіть на одну сторону квадратика кілька шматочків груш. По периметру квадрата змастіть край солодким сиропом від груш, щоб тісто краще склеювалося.
Накрийте кожну слойку тестом.
За допомогою вилочки щільно закріпіть краю тесту.
Збийте невеликої ємності яйце, для такої кількості тесту нам знадобиться третину яйця.
Викладіть шари на аркуш. Змастіть їх яйцем за допомогою силіконової пензлика. Увімкніть духовку на 220 градусів.
Випікайте слойки з листкового дріжджового тіста 12-15 хвилин до рум'яного кольору. Готово!