Рецепт Слойки з листкового дріжджового тіста фото

Слойки з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Листкове тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Страви з начинкою, Листкові торти

Кожна господиня знає, як може виручити упаковочка листкового тіста в морозилці. Можна спекти і пиріг, і пухи, і рогалики. Причому як солодкі, так солоні.

Тісто потрібно спочатку при кімнатному температурі розморозити протягом години. Після чого розкачайте його (не тонко), зверху викладіть начинку. Сформуйте слойки, змастіть з яйцем і випікайте при 220-250 градусах.

  • Тесто слоенное бездрожжевое - 250 грам
  • Яйце - 0, 3 штуки
  • Груші в сиропі - 150 грам
слойки з листкового дріжджового тіста - фото крок 1
Підготуйте продукти. Я вирішила робити слойки солодкі, тому взяла консервовані в сиропі груші, відкинула їх заздалегідь на сито, щоб стекла зайва рідина.
слойки з листкового дріжджового тіста - фото крок 2
Присипте стіл борошном, трохи розкачайте тісто. Ножем для піци розріжте його на квадрати.
слойки з листкового дріжджового тіста - фото крок 3
У кожному квадраті зробіть кілька невеликих кілька, щоб тісто не здувалося під час випічки і слойки красиво виглядали. Покладіть на одну сторону квадратика кілька шматочків груш. По периметру квадрата змастіть край солодким сиропом від груш, щоб тісто краще склеювалося.
слойки з листкового дріжджового тіста - фото крок 4
Накрийте кожну слойку тестом.
слойки з листкового дріжджового тіста - фото крок 5
За допомогою вилочки щільно закріпіть краю тесту.
слойки з листкового дріжджового тіста - фото крок 6
Збийте невеликої ємності яйце, для такої кількості тесту нам знадобиться третину яйця.
слойки з листкового дріжджового тіста - фото крок 7
Викладіть шари на аркуш. Змастіть їх яйцем за допомогою силіконової пензлика. Увімкніть духовку на 220 градусів.
слойки з листкового дріжджового тіста - фото крок 8
Випікайте слойки з листкового дріжджового тіста 12-15 хвилин до рум'яного кольору. Готово!

Схожі рецепти