Слойки з маком
(покроковий рецепт з фото)
Смачне хрустке листкове тісто і солодка ароматна макова начинка - чудове поєднання для ласунів. Така випічка прекрасно підійде до вечірнього чаю.
Випічка з листкового тіста дуже популярна. Слойки з різними начинками люблять і дорослі, та діти, і чоловіки, і жінки. Адже вона така повітряна, смачна і ароматна. Готове листкове тісто - це палочка-виручалочка для сучасних господинь. Якщо ви не довіряєте покупному - скористайтеся будь-яким рецептом приготування листкового тіста. Саме "складне" в цьому процесі - приготовить маковую начинку. Розповідаю, як приготувати слойки з маком.
1. Мак подрібнюємо за допомогою кавомолки, викладаємо в каструльку і заливаємо двома склянками води. Додаємо цукор.
2. Включаємо плиту на середній вогонь і варимо мак до тих пір, поки практично вся вода не випарується. Увага - мак необхідно весь час помішувати. В кінці варіння він буде "стріляти" . Тому зменшіть вогонь до мінімуму.
3. Зварений мак охолоджуємо і додаємо до нього білок, ретельно розмішуємо. Начинка для слоек у нас готова. Можна до неї додати подрібнені горіхи або родзинки.
4. Якщо листкове тісто у вас магазинне та заморожене - розморожуємо його при кімнатній температурі.
5. Розрізаємо тісто на квадратики, розміром приблизно 10 з 10 см.
6. У центр кожного квадратика викладаємо начинку.
7. Краєчки квадратиків тесту змащуємо жовтком і защипуємо тісто конвертиком. Залишилися жовтком можна змастити верх слоек.
8. Деко для випічки слоек посипте борошном або застеліть пергаментним папером для випічки.
9. Викладаємо слойки на деко і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20-25.
От і все, ароматна випічка до чаю готова. Смачного!
- Листкове тісто - 500 грам
- Мак - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйця - 1 штука
- Вода - 2 склянки
1. Мак подрібнюємо за допомогою кавомолки, викладаємо в каструльку і заливаємо двома склянками води. Додаємо цукор.
2. Включаємо плиту на середній вогонь і варимо мак до тих пір, поки практично вся вода не випарується. Увага - мак необхідно весь час помішувати. В кінці варіння він буде "стріляти" . Тому зменшіть вогонь до мінімуму.
3. Зварений мак охолоджуємо і додаємо до нього білок, ретельно розмішуємо. Начинка для слоек у нас готова. Можна до неї додати подрібнені горіхи або родзинки.
4. Якщо листкове тісто у вас магазинне та заморожене - розморожуємо його при кімнатній температурі.
5. Розрізаємо тісто на квадратики, розміром приблизно 10 з 10 см.
6. У центр кожного квадратика викладаємо начинку.
7. Краєчки квадратиків тесту змащуємо жовтком і защипуємо тісто конвертиком. Залишилися жовтком можна змастити верх слоек.
8. Деко для випічки слоек посипте борошном або застеліть пергаментним папером для випічки.
9. Викладаємо слойки на деко і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20-25.
От і все, ароматна випічка до чаю готова. Смачного!