Рецепт Слойки з маком фото

Слойки з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Мак, Листкове тісто
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Листкові торти

Смачне хрустке листкове тісто і солодка ароматна макова начинка - чудове поєднання для ласунів. Така випічка прекрасно підійде до вечірнього чаю.

Випічка з листкового тіста дуже популярна. Слойки з різними начинками люблять і дорослі, та діти, і чоловіки, і жінки. Адже вона така повітряна, смачна і ароматна. Готове листкове тісто - це палочка-виручалочка для сучасних господинь. Якщо ви не довіряєте покупному - скористайтеся будь-яким рецептом приготування листкового тіста. Саме "складне" в цьому процесі - приготовить маковую начинку. Розповідаю, як приготувати слойки з маком.

1. Мак подрібнюємо за допомогою кавомолки, викладаємо в каструльку і заливаємо двома склянками води. Додаємо цукор.

2. Включаємо плиту на середній вогонь і варимо мак до тих пір, поки практично вся вода не випарується. Увага - мак необхідно весь час помішувати. В кінці варіння він буде "стріляти" . Тому зменшіть вогонь до мінімуму.

3. Зварений мак охолоджуємо і додаємо до нього білок, ретельно розмішуємо. Начинка для слоек у нас готова. Можна до неї додати подрібнені горіхи або родзинки.

4. Якщо листкове тісто у вас магазинне та заморожене - розморожуємо його при кімнатній температурі.

5. Розрізаємо тісто на квадратики, розміром приблизно 10 з 10 см.

6. У центр кожного квадратика викладаємо начинку.

7. Краєчки квадратиків тесту змащуємо жовтком і защипуємо тісто конвертиком. Залишилися жовтком можна змастити верх слоек.

8. Деко для випічки слоек посипте борошном або застеліть пергаментним папером для випічки.

9. Викладаємо слойки на деко і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20-25.

От і все, ароматна випічка до чаю готова. Смачного!

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Мак - 200 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Вода - 2 склянки
Випічка з листкового тіста дуже популярна. Слойки з різними начинками люблять і дорослі, та діти, і чоловіки, і жінки. Адже вона така повітряна, смачна і ароматна. Готове листкове тісто - це палочка-виручалочка для сучасних господинь. Якщо ви не довіряєте покупному - скористайтеся будь-яким рецептом приготування листкового тіста. Саме "складне" в цьому процесі - приготовить маковую начинку. Розповідаю, як приготувати слойки з маком.

1. Мак подрібнюємо за допомогою кавомолки, викладаємо в каструльку і заливаємо двома склянками води. Додаємо цукор.

2. Включаємо плиту на середній вогонь і варимо мак до тих пір, поки практично вся вода не випарується. Увага - мак необхідно весь час помішувати. В кінці варіння він буде "стріляти" . Тому зменшіть вогонь до мінімуму.

3. Зварений мак охолоджуємо і додаємо до нього білок, ретельно розмішуємо. Начинка для слоек у нас готова. Можна до неї додати подрібнені горіхи або родзинки.

4. Якщо листкове тісто у вас магазинне та заморожене - розморожуємо його при кімнатній температурі.

5. Розрізаємо тісто на квадратики, розміром приблизно 10 з 10 см.

6. У центр кожного квадратика викладаємо начинку.

7. Краєчки квадратиків тесту змащуємо жовтком і защипуємо тісто конвертиком. Залишилися жовтком можна змастити верх слоек.

8. Деко для випічки слоек посипте борошном або застеліть пергаментним папером для випічки.

9. Викладаємо слойки на деко і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20-25.

От і все, ароматна випічка до чаю готова. Смачного!

Схожі рецепти