Сливовий мус
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Мус з жовтої сливи на зиму. Така заготовка підійде для приготування різних десертів, може бути прошарком в торті. Мус в застиглому вигляді густої, при нагріванні стає рідким.
Опис приготування:
Мус виходить солодкий з приємною кислинкою. У мене солодка зливу, досить 400 грам цукру. Якщо зливу кисла, корегуйте кількість цукру за смаком. Мус можна готувати з будь-якої стиглої сливи.
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 400-600 грам
Побудувати басейн і цукор.
Видаляємо кісточки з сливи і викладаємо половинки в каструлю з товстим дном.
Додаємо цукор.
Ставимо каструлю на малий вогонь. Слива, при нагріванні, миттєво пускає сік.
Готуємо близько 30 хвилин на невеликому Вогні.
Перемелюємо блендером до однорідної консистенції.
Киплячий мус викладаємо в стерильні банки і закочує. Готово!