Рецепт Скумбрія, запечена в солі фото

Скумбрія, запечена в солі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Судак
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соковита і нежирна, ароматна і дуже апетитна скумбрія, запечена в солі в домашніх умовах, - це відмінний варіант для повноцінного сімейного обіду або святкового вечері.

Опис приготування:

1. Насамперед рибу потрібно вимити, очистити від луски і нутрощів, обсушити паперовим рушником.

2. Свіжу зелень вимити, просушити і нарізати дрібно (можна вкласти і цілком).

3. Лимон вимити і нарізати тонкими скибочками. З'єднати зелень з лимоном і побризкати трохи оливковою олією. В рецепт приготування скумбрії, запеченої в солі можна використовувати і іншу начинку при бажанні.

4. Сіль попередньо потрібно з'єднати з водою, ретельно перемішуючи, щоб вона стала досить вологою.

5. Деко застелити фольгою або пергаментом. Викласти близько третини солі, а зверху - рибу.

6. У черевце скумбрії вкласти зелень з лимоном, а саму рибу присипати дрібкою перцю і побризкати оливковою олією.

7. Частину солі використовувати для закриття риби з усіх боків.

8. Надіслати лист в попередньо розігріту духовку на 40-45 хвилин (якщо риба невелика, то скумбрія, запечена в солі в домашніх умовах буде готова вже через півгодини).

9. Коли сіль трохи охолоне, акуратно зняти з риби"шубу" і обробити її.

10. Подавати до столу страву можна з улюбленим гарніром або салатом.

  • Скумбрія - 1 штука
  • Свіжа зелень - 50 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 2-2.5 кілограма
  • Перець - 1 щіпка
1. Насамперед рибу потрібно вимити, очистити від луски і нутрощів, обсушити паперовим рушником.

2. Свіжу зелень вимити, просушити і нарізати дрібно (можна вкласти і цілком).

3. Лимон вимити і нарізати тонкими скибочками. З'єднати зелень з лимоном і побризкати трохи оливковою олією. В рецепт приготування скумбрії, запеченої в солі можна використовувати і іншу начинку при бажанні.

4. Сіль попередньо потрібно з'єднати з водою, ретельно перемішуючи, щоб вона стала досить вологою.

5. Деко застелити фольгою або пергаментом. Викласти близько третини солі, а зверху - рибу.

6. У черевце скумбрії вкласти зелень з лимоном, а саму рибу присипати дрібкою перцю і побризкати оливковою олією.

7. Частину солі використовувати для закриття риби з усіх боків.

8. Надіслати лист в попередньо розігріту духовку на 40-45 хвилин (якщо риба невелика, то скумбрія, запечена в солі в домашніх умовах буде готова вже через півгодини).

9. Коли сіль трохи охолоне, акуратно зняти з риби"шубу" і обробити її.

10. Подавати до столу страву можна з улюбленим гарніром або салатом.

Схожі рецепти