Скумбрія, запечена в солі
(покроковий рецепт з фото)
Соковита і нежирна, ароматна і дуже апетитна скумбрія, запечена в солі в домашніх умовах, - це відмінний варіант для повноцінного сімейного обіду або святкового вечері.
1. Насамперед рибу потрібно вимити, очистити від луски і нутрощів, обсушити паперовим рушником.
2. Свіжу зелень вимити, просушити і нарізати дрібно (можна вкласти і цілком).
3. Лимон вимити і нарізати тонкими скибочками. З'єднати зелень з лимоном і побризкати трохи оливковою олією. В рецепт приготування скумбрії, запеченої в солі можна використовувати і іншу начинку при бажанні.
4. Сіль попередньо потрібно з'єднати з водою, ретельно перемішуючи, щоб вона стала досить вологою.
5. Деко застелити фольгою або пергаментом. Викласти близько третини солі, а зверху - рибу.
6. У черевце скумбрії вкласти зелень з лимоном, а саму рибу присипати дрібкою перцю і побризкати оливковою олією.
7. Частину солі використовувати для закриття риби з усіх боків.
8. Надіслати лист в попередньо розігріту духовку на 40-45 хвилин (якщо риба невелика, то скумбрія, запечена в солі в домашніх умовах буде готова вже через півгодини).
9. Коли сіль трохи охолоне, акуратно зняти з риби "шубу" і обробити її.
10. Подавати до столу страву можна з улюбленим гарніром або салатом.
- Скумбрія - 1 штука
- Свіжа зелень - 50 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 2-2.5 кілограма
- Перець - 1 щіпка
2. Свіжу зелень вимити, просушити і нарізати дрібно (можна вкласти і цілком).
3. Лимон вимити і нарізати тонкими скибочками. З'єднати зелень з лимоном і побризкати трохи оливковою олією. В рецепт приготування скумбрії, запеченої в солі можна використовувати і іншу начинку при бажанні.
4. Сіль попередньо потрібно з'єднати з водою, ретельно перемішуючи, щоб вона стала досить вологою.
5. Деко застелити фольгою або пергаментом. Викласти близько третини солі, а зверху - рибу.
6. У черевце скумбрії вкласти зелень з лимоном, а саму рибу присипати дрібкою перцю і побризкати оливковою олією.
7. Частину солі використовувати для закриття риби з усіх боків.
8. Надіслати лист в попередньо розігріту духовку на 40-45 хвилин (якщо риба невелика, то скумбрія, запечена в солі в домашніх умовах буде готова вже через півгодини).
9. Коли сіль трохи охолоне, акуратно зняти з риби "шубу" і обробити її.
10. Подавати до столу страву можна з улюбленим гарніром або салатом.