Скумбрія в духовці з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія - дуже смачна риба в будь-якому вигляді: копченому, консервованому, запеченому. Хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати скумбрію в духовці з сиром. Повторюйте за мною!
Це дуже зручний спосіб запікання риби з начинкою. Начинки поміщається багато, всі соки і аромати залишаються всередині. Вид казкове: хоч в світ, хоч в бенкет. Спробуйте, це дуже просто і смачно!
- Скумбрія - 1 штука (свіжозаморожена)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сік томатний - 2 Ст. Ложки
- Сир твердий - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Розмарин - 1 щіпка
- Лимон - 2-4 скибочок
Скумбрію свіжозамороженої потрібно заздалегідь розморозити. За допомогою ножа зробіть два поздовжніх розрізу уздовж хребта риби, ножицями для оброблення відріжте хвіст і голови. Удалите потроха, зябра і ребра. Додати сіль, поперчіть за смаком і поставте в холодильник.
Очистіть овочі. Розігрійте масло на сковороді. Натріть моркву на крупній тертці, цибулю дрібно поріжте і обсмажте до м'якості. Викладіть овочі всередину рибки, посипте сушеної паприкою і розмарином. Полийте томатним соком.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Сир натріть на крупній тертці, посипте їм зверху рибку. Викладіть скибочки лимона навколо скумбрії, і все акуратно загорніть у фольгу.
Запікайте скумбрію 30 хвилин. В кінці можна акуратно відкрити фольгу і дати рибі запектися у відкритому стані ще трохи, це потрібно для рум'яної скоринки сиру. Смачного!