Скумбрія в цибулинні і чайній заварці
(покроковий рецепт з фото)
Відварна скумбрія вийде смачнішою і барвистою, якщо ви при варінні додасте в воду промиту лушпиння цибулі і чайну заварку без ароматичних добавок. Блюдо із задоволенням з'їдять навіть діти.
Дуже легко за 20 хвилин приготувати рибну страву, використовуючи інгредієнти, наявні під рукою. Ви зможете подати його з будь-яким гарніром з круп, макаронів, овочів на обід або вечерю. Скумбрію бажано розрізати в підмороженому вигляді - так вона легше чиститься. За бажанням в бульйон можна додати свіжу зелень кропу, петрушки або селери.
- Скумбрія - 1 штука
- Зварювання - 1 Чайна ложка (чорна)
- Лушпиння lukovaâ - 60 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Чорний перець - 2-3 Щепоток
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Залийте лушпиння цибулі холодною водою на 10 хвилин, потім промийте до прозорості води.
Скумбрію промийте у воді, зріжте голову і хвіст, попатраєте і ретельно промийте всередині, видаляючи з боків чорну пліву. Викладіть в казан або каструлю лушпиння цибулі, на неї помістіть промиту рибу. Нарізати тушку на шматки не потрібно - блюдо буде непривабливо виглядати після варіння. Всипте чайну заварку - найкраще використовувати чайний пакетик. Додайте сіль, мелений чорний перець, лаврове листя.
Влийте теплу воду і помістіть ємність на плиту, включаючи середній нагрів. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 20 хвилин.
Готову страву придбає барвистий колір і яскравий аромат.
Вийміть скумбрію з бульйону і злегка промийте в теплій воді від заварки. Викладіть на блюдо і подайте з овочами, салатом, соусами.