Рецепт Сконе зі сливами фото

Сконе зі сливами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Тісто , Фрукти , Слива
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На полуденок , Для дітей , На швидку руку
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.

Сконе можна приготувати не тільки солоними, але і солодкими. Сьогодні я розповім, як приготувати солодкі Сконе зі сливами, це легко і дуже смачно! А ще і зручно, тісто відмінно зберігається в морозилці.

Опис приготування:

Сконе - це англійські булочки до чаю, традиційно вони готуються з родзинками, але кулінарія - це поле для фантазій і експериментів! Пропоную сьогодні спекти Сконе зі сливами, це смачно і легко! Сміливо повторюйте за мною, і у вас все вийде! Рекомендую для Сконе брати вирубку для печива діаметром не менше 6-7 см, тоді ви відчуєте всю красу цієї випічки! хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Зливи - 5-6 штук
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Молоко - 160 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
  • Цукор + кориця мелена - 2-3 Ст. Ложок
  • Розпушувач - 10 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
сконе зі сливами - фото крок 1
Підготуйте продукти. Масло вершкове краще заздалегідь дістаньте з холодильника і трохи дайте постояти, щоб воно стало м'яким, топити його не потрібно! Зливи візьміть 5-6-7 штучок, дивлячись якого вони розміру. Приступимо!
сконе зі сливами - фото крок 2
Борошно (250 г) з'єднайте з дрібкою солі, розпушувачем і маслом. Крюками (насадка для міксера) тісто вимішують 4-5 хвилин.
сконе зі сливами - фото крок 3
Молоко (150 г ) з'єднайте з цукровою пудрою, перемішайте і влийте в борошняну суміш з ванільним екстрактом. З'єднайте міксером всі складові.
сконе зі сливами - фото крок 4
Зливи звільніть від кісточок і поріжте невеликими шматочками. Для Сконе краще використовувати щільні і тугі фрукти, щоб під час замішування тіста їх не розім'яти в пюре.
сконе зі сливами - фото крок 5
Додайте шматочки слив в тісто. Гаками змішайте на мінімальних обертах.
сконе зі сливами - фото крок 6
Використовуйте залишилися 50 г борошна для розкочування тіста. Товщина приблизно 1-1, 5 см. Вирубкою для печива або за допомогою кондитерського кільця виріжте булочки. У мене зламалося велике кільце, тому я зробила маленькі міні-Сконе.
сконе зі сливами - фото крок 7
Застелите пергаментом деко, розмістіть булочки. Жовток з'єднайте з 10 мл молока, змастіть отриманою сумішшю булочки, зверху щедро посипте цукром з корицею або коричневим цукром.
сконе зі сливами - фото крок 8
Випікайте Сконе в розігрітій до 210 градусів духовці по 20 хвилин. Остудіть і подайте до чаю. Смачного!

Схожі рецепти