Сконе зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Сконе можна приготувати не тільки солоними, але і солодкими. Сьогодні я розповім, як приготувати солодкі Сконе зі сливами, це легко і дуже смачно! А ще і зручно, тісто відмінно зберігається в морозилці.
Сконе - це англійські булочки до чаю, традиційно вони готуються з родзинками, але кулінарія - це поле для фантазій і експериментів! Пропоную сьогодні спекти Сконе зі сливами, це смачно і легко! Сміливо повторюйте за мною, і у вас все вийде! Рекомендую для Сконе брати вирубку для печива діаметром не менше 6-7 см, тоді ви відчуєте всю красу цієї випічки! хай щастить!
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Зливи - 5-6 штук
- Вершкове масло - 70 грам
- Жовток - 1 штука
- Молоко - 160 мілілітрів
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Цукор + кориця мелена - 2-3 Ст. Ложок
- Розпушувач - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте продукти. Масло вершкове краще заздалегідь дістаньте з холодильника і трохи дайте постояти, щоб воно стало м'яким, топити його не потрібно! Зливи візьміть 5-6-7 штучок, дивлячись якого вони розміру. Приступимо!
Борошно (250 г) з'єднайте з дрібкою солі, розпушувачем і маслом. Крюками (насадка для міксера) тісто вимішують 4-5 хвилин.
Молоко (150 г ) з'єднайте з цукровою пудрою, перемішайте і влийте в борошняну суміш з ванільним екстрактом. З'єднайте міксером всі складові.
Зливи звільніть від кісточок і поріжте невеликими шматочками. Для Сконе краще використовувати щільні і тугі фрукти, щоб під час замішування тіста їх не розім'яти в пюре.
Додайте шматочки слив в тісто. Гаками змішайте на мінімальних обертах.
Використовуйте залишилися 50 г борошна для розкочування тіста. Товщина приблизно 1-1, 5 см. Вирубкою для печива або за допомогою кондитерського кільця виріжте булочки. У мене зламалося велике кільце, тому я зробила маленькі міні-Сконе.
Застелите пергаментом деко, розмістіть булочки. Жовток з'єднайте з 10 мл молока, змастіть отриманою сумішшю булочки, зверху щедро посипте цукром з корицею або коричневим цукром.
Випікайте Сконе в розігрітій до 210 градусів духовці по 20 хвилин. Остудіть і подайте до чаю. Смачного!