Éskabeče з дорадо
(покроковий рецепт з фото)
Eskabeçe - це блюдо з риби під маринадом з овочів. Найпростіша риба, витримана під цим маринадом, набуває вишуканий смак. Раджу вам скористатися цим рецептом.
Рецепт приготування ЕСКАБЄЧЄ з доради прийшов до нас з берегів Середземномор'я. Ця страва подають до столу і холодним і гарячим.
Пропоную приготувати страва не за класичним рецептом ЕСКАБЄЧЄ, а в традиціях Каталонії. Відмінність тільки в додаванні традиційних для каталонської кухні трав - розмарину і чебрецю.
Отже, рецепт ескачебе з доради:
1.Чистим, моєму і злегка обсушуємо рибу паперовим рушником.
2. Солимо, перчимо рибу. Паніруємо в борошні й обсмажуємо на оливковій олії приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
3. Викладаємо рибу в блюдо з високими бортиками. Блюдо повинне бути такого розміру, щоб вся риба помістилася на його дні в один шар.
4. Чистим, моєму морква, цибуля, перець, часник. Нарізаємо вузькими смужками і обсмажуємо на тій самій олії.
5. Додаємо до овочів сіль, запашний перець, оцет, вино, цукор, цедру і сік апельсина, лавровий лист, чебрець і розмарин. Тушкуємо на маленькому вогні хвилин 5.
6. Рівномірно викладаємо отриманий маринад на рибу. Як охолоне - ставимо в холодильник.
Подавати до столу холодним. Смачного!
- Обробка - 500 грам
- Борошно - 5 Ст. Ложок (для панірування)
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Лук червоний - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Винний оцет - 100-150 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 ç.l - для риби, 0, 5 Ч л- для маринаду)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чебрець - 10 грам
- Розмарин - 10 грам
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка (за смаком)
- Апельсин - 1 штука
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
Пропоную приготувати страва не за класичним рецептом ЕСКАБЄЧЄ, а в традиціях Каталонії. Відмінність тільки в додаванні традиційних для каталонської кухні трав - розмарину і чебрецю.
Отже, рецепт ескачебе з доради:
1.Чистим, моєму і злегка обсушуємо рибу паперовим рушником.
2. Солимо, перчимо рибу. Паніруємо в борошні й обсмажуємо на оливковій олії приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
3. Викладаємо рибу в блюдо з високими бортиками. Блюдо повинне бути такого розміру, щоб вся риба помістилася на його дні в один шар.
4. Чистим, моєму морква, цибуля, перець, часник. Нарізаємо вузькими смужками і обсмажуємо на тій самій олії.
5. Додаємо до овочів сіль, запашний перець, оцет, вино, цукор, цедру і сік апельсина, лавровий лист, чебрець і розмарин. Тушкуємо на маленькому вогні хвилин 5.
6. Рівномірно викладаємо отриманий маринад на рибу. Як охолоне - ставимо в холодильник.
Подавати до столу холодним. Смачного!