Рецепт Смажений Дорадо фото

Смажений Дорадо
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти, Обробка
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дорадо на грилі - смачна рибка, популярна в середземноморському регіоні. Якщо правильно приготувати дорадо, за смаком вона нічим не поступиться червоній рибі.

Корифена, або морський окунь - це дуже смачна рибка, яку найкраще готують в італійських південних приморських регіонах (в Ліворно, Бари, на Сицилії). Мені пощастило одного разу спробувати дорадо на грилі в дуже милому домашньому ресторані в місті Ліворно. Скажу вам чесно: ніколи б не повірив, що риба може бути ТАКИЙ смачною. Зрозуміло, відразу ж на своєму ламаною італійською випросила у шефа рецепт, щось зрозуміла добре, щось довелося домислювати, але коли приготувала сама - вийшло майже так само, як у маестро Ділюся рецептом приготування дорадо. За таким же принципом можна запікати не тільки філе, але і рибку цілком. Тільки не забудьте прочистити рибу від нутрощів зсередини, збільшити кількість маринаду і натерти їм тушку всередині. Я часто експериментую зі спеціями для маринаду, і вам раджу.

  • Корифена - 1 штука (філе)
  • Лимон - 0, 5 штуки (сік)
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів (приблизно)
  • Сіль - - За смаком
  • Чорний перець - - За смаком (або суміш перців)
смажений Дорадо - фото крок 1
Розігрійте гриль.
смажений Дорадо - фото крок 2
Філе риби промийте та обов'язково обсушити паперовим рушником.
смажений Дорадо - фото крок 3
У невеликій ємності змішайте лимонний сік, оливкова олія і сіль з перцем. Якщо хочете, можна для аромату додати будь-яких трав.
смажений Дорадо - фото крок 4
Тепер філе риби можна нарізати невеликими шматочками або залишити цілим. Натріть рибу вийшла заправкою з масла і лимона.
смажений Дорадо - фото крок 5
Обсмажуйте рибу на грилі (від 5 до 10 хвилин з кожного боку).

Схожі рецепти