Смажений Дорадо
(покроковий рецепт з фото)
Дорадо на грилі - смачна рибка, популярна в середземноморському регіоні. Якщо правильно приготувати дорадо, за смаком вона нічим не поступиться червоній рибі.
Корифена, або морський окунь - це дуже смачна рибка, яку найкраще готують в італійських південних приморських регіонах (в Ліворно, Бари, на Сицилії). Мені пощастило одного разу спробувати дорадо на грилі в дуже милому домашньому ресторані в місті Ліворно. Скажу вам чесно: ніколи б не повірив, що риба може бути ТАКИЙ смачною. Зрозуміло, відразу ж на своєму ламаною італійською випросила у шефа рецепт, щось зрозуміла добре, щось довелося домислювати, але коли приготувала сама - вийшло майже так само, як у маестро Ділюся рецептом приготування дорадо. За таким же принципом можна запікати не тільки філе, але і рибку цілком. Тільки не забудьте прочистити рибу від нутрощів зсередини, збільшити кількість маринаду і натерти їм тушку всередині. Я часто експериментую зі спеціями для маринаду, і вам раджу.
- Корифена - 1 штука (філе)
- Лимон - 0, 5 штуки (сік)
- Оливкова олія - 50 мілілітрів (приблизно)
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком (або суміш перців)