Сьомга під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання червоної риби і сметанному соусі неймовірно вдале, можна сказати класичне. Рецепт, як приготувати сьомгу під сметанним соусом, дуже простий, а риба виходить ніжною і тане в роті.
Сьомга, як і будь-яка інша червона риба, не тільки корисна, але і дуже смачна. Знаю людей, які не їдять рибні продукти, але від шматочка сьомги не відмовляться. До того ж, риба - просто порятунок для сучасних людей, які живуть в скаженому ритмі життя, і у них не вистачає часу на приготування смачної, корисної їжі.
- Сьомга - 0, 5 кілограма
- Кріп - 2 штуки (гілочки)
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Спеції до риби - За смаком
- Сіль - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Насамперед займуся головним продуктом - рибою. Гарненько мою її під проточною водою, потім нарізаю шматочками близько 3 сантиметрів в товщину. Акуратно знімаю шкірку з кожного шматочка.
2. Викладаю рибу на обробну дошку і посипаю спеціями до риби (або іншими), солю.
3. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю трохи соняшникової олії і розігріваю. Викладаю шматочки на розпечену поверхню.
4. Обсмажую рибу на середньому вогні, по 2 хвилини з кожного боку і не більше, інакше риба буде сухою.
5. В окрему тарілку викладаю сметану, додаю дрібно посічену зелень і перемішую.
6. Кожен шматочок на сковороді змащую сметанним соусом.
7. Залишки сметанному соусі викладаю прямо в сковороду і доводжу до кипіння, відразу після цього ще раз перевертаю рибку і через 1 хвилину знімаю її з вогню.
8. Подаю сьомгу під сметанним соусом з спаржевої квасолею і кропом.