Сироп шовковиці
(покроковий рецепт з фото)
Шовковицю називають по різному: ягоди тутового дерева, тутовик. Це неймовірно корисний плід, який володіє безліччю корисних властивостей і вітамінів. Пропоную на цей раз приготувати сироп.
Я розповім вам, як приготувати сироп шовковиці. По-іншому його називають "тутового дошаб" . Вам всього лише знадобляться ягоди і вода. Сироп буде відмінним антиоксидантом. Ягоди також мають багато кальцію, магнію, натрію, заліза, цинку і масу інших мінералів. Загалом, це справжнє джерело корисностей.
- Шовковиця - 10 кілограм
- Вода - 500 мілілітрів
Ягоди поставте з водою на вогонь до закипання, а після зменшіть вогонь і варіть їх близько однієї години.
Процідіть суміш під пресом. Що вийшла сік злийте в інший посуд і уварюють довгий час, знімаючи пінку і періодично помішуючи.
Сироп буде готовий, коли рідина сильно потемніє. Розлийте його по банках - і можете вживати.