Сирний кекс на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках ніжної випічки я пробувала готувати безліч рецептів. Але більшість з них мали в складі сир. М'який по текстурі, він робить тісто тане в роті. Не вірите - спробуйте самі!
Для ідеального мучного вироби вам знадобиться рідка основа, яка б з'єднала між собою всі складові. Не забудьте і про правильне співвідношення борошна. Але спочатку ознайомтеся з тим, як приготувати сирний кекс на кефірі. Проста випічка в мультиварці вийде навіть у початківця пекаря.
- Шоколад - 100 грам
- Сир - 200 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач, пакетик - 1 штука
- Ванілін - За смаком
У мисці розітріть виделкою яйця з цукром і сиром. Можна використовувати міксер.
Потім додайте олію, ванілін і кефір. Перемішайте. Далі просійте до маси борошно з розпушувачем. Замішайте однорідне тісто. Залиште його настоятися на 15 хвилин.
Шоколад роздробити на дрібні шматочки. Додайте їх до тесту, добре перемішавши.
Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом. Влийте в неї тісто.
Готуйте кекс в режимі "випічка" протягом 1 годину 30 хвилин.
Подавайте кекс в охолодженому вигляді, прикрасивши його за своїм бажанням. Приємного чаювання!