Кекс сирний
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт неймовірно ніжного по структурі кексу на основі свіжого сиру! обіцяю, Ви закохаєтесь в цей кекс з першого шматочка!
Ніжність сирної випічки в даному рецепті здорово відтіняє аромат і смак цитрусових. Такий кекс можна подавати на сніданок і полуденок зі склянкою молока або капучіно, а також він може служити в якості десерту, в супроводі з кулькою морозива. Спробуйте!
- Борошно - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Цукор - 180 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука(Cedra)
- Апельсин - 1 штука(Cedra)
- Розпушувач - 1 штука
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
1
Приблизно за півгодини до приготування кексу, дістаньте з холодильника сир. Сир розітріть до кремоподібного стану.
2
Натріть цедру лимона і апельсина. У цедру додайте яйця, цукор і збивайте суміш протягом 10 хвилин, поки вона не стане легкою і пухнастою.
3
Додайте в миску з яєчною сумішшю розтоплене вершкове масло і збивайте ще хвилину. Введіть 1 столову ложку борошна. Добре перемішайте, щоб не було грудок.
4
Потім потрібно поступово додати сир, кожен раз добре перемішуючи. Коли суміш буде добре збита, додайте решту борошна, попередньо змішану з розпушувачем. В кінці додайте молоко і збивайте тісто ще 5-7 хвилин. Тісто має вийти рідким.
5
Форму змастіть маслом і присипте борошном. Викладіть тісто у форму і випікайте протягом 30-40 хвилин при 180 градусах. Готовність кексу перевіряйте зубочисткою.
6
Готовий кекс вийміть з духовки і дайте охолонути в формі. Подавайте сирний кекс з кулькою морозива і склянкою теплого молока!