Швидкий сирний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Якщо до вас несподівано повинні нагрянути гості, а у вас немає нічого солодкого до чаю, то такий рецепт кексу вас обов'язково виручить. Він стане в нагоді і тим, хто не може проводити багато часу біля плити.
Сирні кекси користуються своєю популярністю, так як завжди виходять смачними. Головне - це слідувати рецептом, з якого і можна дізнатися, як приготувати швидкий сирний кекс. Процес не відніме у вас багато часу, а результат обов'язково порадує.
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Цукор - 165 грам
- Сир - 130 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Розпушувач тіста - 1/2 чайних ложки
Дістаньте масло з холодильника, дайте йому час постояти, щоб воно розм'якшилося. Потім викладіть його в миску і додайте цукор. За допомогою вилки або віночка розітріть цукор з вершковим маслом.
Сир бажано ретельно перетерти через сито, щоб не залишилося грудочок. Він повинен бути не сухим, з хорошим відсотком вмісту жиру. З'єднайте сир з олійно-цукрової сумішшю, збийте.
Тепер вбийте до всіх інгредієнтів сирі курячі яйця. Ще раз збийте міксером (з насадкою-віночком) на високій швидкості до однорідного стану. Повинна з'явитися невелика піна.
Борошно двічі просійте через сито і з'єднайте з розпушувачем, який можна замінити гашеного содою. Вводите борошно по столовій ложці до решти інгредієнтів, не перестаючи збивати їх міксером. Тісто має вийти за консистенцією, як сметана.
Ізюм промийте і покладіть в піалочку. Закип'ятіть воду, залийте нею родзинки так, щоб та повністю покривала його. Дайте йому набрякнути, злийте воду.
Викладіть родзинки в тісто, ретельно все перемішайте. Застелите пергаментом для запікання форму для кексу. Викладіть в неї тісто. Запікайте блюдо в духовці при двохстах градусах п'ятдесят хвилин. Подавайте, присипавши цукровою пудрою.