Кекс сирний з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
На радість дітям, на радість дорослим розповідаю, як приготувати кекс сирний з яблуками! Це дивно смачна і ніжна випічка, яка ідеально підійде для домашніх посиденьок з гарячим чаєм!
Випечений кекс не варто їсти відразу, охолодіть його в формі, а потім акуратно перекладіть на широку тарілку і наріжте шматочками. Щоб випічка не черствів, рекомендую загортати кекс в папір для запікання або харчову плівку. Хай щастить!
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 180 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Сир - 400 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Гвоздика мелена - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яблука - 3 штуки
Яблука промиваємо та нарізаємо часточками, видаливши з них серцевину. Шкірку можна зняти, але це не обов'язково (по бажанню).
Просіваємо борошно з розпушувачем і прянощами. Перемішуємо.
Вершкове масло збиваємо з цукром до отримання однорідної повітряної маси.
По одному вбийте яєчні жовтки, продовжуючи збивати. Перемішайте мед з сиром. З'єднайте обидві маси, акуратно перемішавши їх.
Додайте збиті окремо білки і блоки. Перемішайте, викладіть тісто у форму для запікання. Випікайте 60 хвилин при температурі в 180 градусів.
Смачного!