Сирний хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Пікантний смак сирного хліба прекрасно поєднується і з ранковою кавою, і з обіднім супом. Приготувати його в хлібопічці нескладно, а результат перевищить всі очікування, запевняю - хлібець виходить пишним, рум'яним, з неповторним ароматом сиру і пряних трав!
Простий рецепт сирного хліба в хлібопічці:
1. Почнемо з борошна - її потрібно просіяти. Якщо в інструкції до хлебопечке сказано додавати сухі продукти в першу чергу - то прямо в контейнер ХП.
2. Сир натираємо на крупній тертці. Невелику частину, приблизно чверть, відкладаємо в сторону.
3. Більшу частину сиру відправляємо в борошно і обвалюють у ній.
4. Додаємо всі інші інгредієнти. Масло краще попередньо трохи зігріти, щоб стало м'яким. Воду теж - до температури людського тіла або трохи тепліше.
5. Включаємо хлібопічку. Режим - «Основний». Не забуваємо вибрати вага буханця, колір і товщину скоринки!
6. Збиваємо жовток.
7. Для 10 хвилин до закінчення випікання відкриємо ХП і змащуємо буханку збитим жовтком, а зверху посипаємо залишками сиру.
8. Ось наш сирний хлібець і готовий! Він чарівно пахне, і смак - просто німий німий!
Приємного!
- Борошно пшеничне - 0, 5 кілограма
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Вода - 200 мілілітрів
- Сир твердий - 150 грам
- Пряні трави - - За смаком (кріп, розмарин, чебрець і т.Д.)
1. Почнемо з борошна - її потрібно просіяти. Якщо в інструкції до хлебопечке сказано додавати сухі продукти в першу чергу - то прямо в контейнер ХП.
2. Сир натираємо на крупній тертці. Невелику частину, приблизно чверть, відкладаємо в сторону.
3. Більшу частину сиру відправляємо в борошно і обвалюють у ній.
4. Додаємо всі інші інгредієнти. Масло краще попередньо трохи зігріти, щоб стало м'яким. Воду теж - до температури людського тіла або трохи тепліше.
5. Включаємо хлібопічку. Режим - «Основний». Не забуваємо вибрати вага буханця, колір і товщину скоринки!
6. Збиваємо жовток.
7. Для 10 хвилин до закінчення випікання відкриємо ХП і змащуємо буханку збитим жовтком, а зверху посипаємо залишками сиру.
8. Ось наш сирний хлібець і готовий! Він чарівно пахне, і смак - просто німий німий!
Приємного!