Сирник з сиром і манкою
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо з мого дитинства - це сирники. Зазвичай їх готували на сніданок у вихідні, коли можна було не поспішати на роботу і побалувати себе. Розповім, як приготувати сирник з сиром і манкою.
Замість манки найчастіше використовують пшеничне борошно. Можна використовувати не тільки сир, але і рикотту. До нього додають родзинки, Коран, фініки, цукати. Подають сирники зі сметаною, з варенням відразу після приготування на сковороді або в духовці, а також їх можна зробити на пару (дієтичний варіант).
- Сир - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Манька - 2-3 Ст. Ложок
1
Змішайте сир з курячим яйцем, гарненько все розімніть виделкою або скористайтеся міксером.
2
Додайте до сиру цукор, манку і добре перемішайте.
3
Розігрійте сковороду з рослинним маслом (пару столових ложок). Ложкою зачерпніть сирну масу і викладіть на розігріту поверхню.
4
Обсмажуйте сирники з двох боків до золотистої скоринки. Подавайте відразу зі сметаною і ягодами, прикрасивши цукровою пудрою.