Сирні пампушки
(покроковий рецепт з фото)
Пишні і ніжні домашні пампушки з сиру відмінно підходять для сімейного чаювання. Готуються вони дуже легко і швидко, з доступних продуктів. Беріть на озброєння рецепт цієї чудової випічки!
Сирні пампушки, приготовані за цим рецептом, виходять дуже ніжними, повітряними і мають практично нейтральний смак, тому доповнювати їх можна солодким варенням, медом, вершковим маслом або сметаною.
- Сир (будь-якої жирності) - 200 грам
- Крем (будь-якої жирності) - 50 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Борошно цільнозернове (пшеничне) - 100 грам
- Борошно пшеничне (першого або вищого сорту) - 130-150 грам
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль кухонна - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти в зазначених кількостях. При відсутності цільнозерновий борошна можна обійтися звичайною пшеничним борошном, враховуючи, що це знизить корисні властивості готової випічки.
Сир розімніть з сіллю і цукровим піском, домагаючись того, щоб сирні зерна стали дрібніше.
Додайте в сир сметану і вбийте яйця, з'єднайте інгредієнти в однорідну масу.
Введіть в сирну масу просіяне цельнозерновую борошно і перемішайте.
З'єднайте білу муку з розпушувачем і порціями просійте в тісто.
Замісити тісто, регулюючи необхідну кількість борошна. Тісто для сирних пампушок повинно вийти м'яким, злегка липнуче до рук.
Готове тісто розділити на 12-16 частин в залежності від бажаного розміру виробів.
З кожного шматочка тіста сформуйте кульку, а потім - коржики товщиною 8-10 мм.
Додайте вироби на підготовленому деку, духовку розігрійте до 180 градусів.
Випікайте пампушки протягом 20-25 хвилин при температурі 180-190 градусів до появи рум'яної скоринки.
Дайте пампушками злегка охолонути і подавайте до чаю, за бажанням посипавши цукровою пудрою.