Рецепт Дріжджове тісто на пампушки фото

Дріжджове тісто на пампушки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Ось уже кілька років роблю пампушки і іншу випічку за рецептом, як приготувати дріжджове тісто на пампушки. Весь секрет у тому, що робиться воно швидко і вироби завжди виходять м'якими, повітряними.

Опис приготування:

Рецепт дріжджового тіста стандартний, однак у більшості господинь є свої хитрощі і особливості її приготування, ось і в мене є. Найперше - це те, що робиться воно без опари, завдяки чому час приготування скорочується. Пампушки виходять дуже смачними, м'якими і ароматними.

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Дріжджі - 50 грам
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Жовток - 2 штуки
  • Маргарин - 50 грам
дріжджове тісто на пампушки - фото крок 1
1. Молоко переливаю в миску і ставлю на вогонь, доводжу до кипіння, можна в мікрохвильовій печі.
дріжджове тісто на пампушки - фото крок 2
2. До молока на плиті вливаю рослинне масло без запаху.
дріжджове тісто на пампушки - фото крок 3
3. Забираю молоко з вогню, щоб не"втекло" , і всипав цукровий пісок, перемішую.
дріжджове тісто на пампушки - фото крок 4
4. Відразу ж після цукру кладу маргарин і перемішую до розчинення, поки молоко гаряче.
дріжджове тісто на пампушки - фото крок 5
5. Уже в тепле молоко додаю дріжджі і трохи перемішую.
дріжджове тісто на пампушки - фото крок 6
6. Додаю 2 курячих жовтка, ще раз перемішую до однорідності.
дріжджове тісто на пампушки - фото крок 7
7. Борошно просівають через сито, щоб збагатилася киснем, і порційно вводжу в рідку масу.
дріжджове тісто на пампушки - фото крок 8
8. Спершу перемішую рідке тісто ложкою, щоб не липнуло до рук, і поступово додаю борошно, що залишилося.
дріжджове тісто на пампушки - фото крок 9
9. Посипаю поверхню столу борошном і викладаю тісто з миски, продовжую вимішувати його руками.
дріжджове тісто на пампушки - фото крок 10
10. Тісто перекладаю в миску і накриваю рушником, залишаю на 30-50 хвилин, після використовую для випічки пампушок.

Схожі рецепти