Дріжджове тісто на пампушки
(покроковий рецепт з фото)
Ось уже кілька років роблю пампушки і іншу випічку за рецептом, як приготувати дріжджове тісто на пампушки. Весь секрет у тому, що робиться воно швидко і вироби завжди виходять м'якими, повітряними.
Рецепт дріжджового тіста стандартний, однак у більшості господинь є свої хитрощі і особливості її приготування, ось і в мене є. Найперше - це те, що робиться воно без опари, завдяки чому час приготування скорочується. Пампушки виходять дуже смачними, м'якими і ароматними.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Дріжджі - 50 грам
- Рослинна олія - 50 грам
- Цукор - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Жовток - 2 штуки
- Маргарин - 50 грам
1. Молоко переливаю в миску і ставлю на вогонь, доводжу до кипіння, можна в мікрохвильовій печі.
2. До молока на плиті вливаю рослинне масло без запаху.
3. Забираю молоко з вогню, щоб не "втекло", і всипав цукровий пісок, перемішую.
4. Відразу ж після цукру кладу маргарин і перемішую до розчинення, поки молоко гаряче.
5. Уже в тепле молоко додаю дріжджі і трохи перемішую.
6. Додаю 2 курячих жовтка, ще раз перемішую до однорідності.
7. Борошно просівають через сито, щоб збагатилася киснем, і порційно вводжу в рідку масу.
8. Спершу перемішую рідке тісто ложкою, щоб не липнуло до рук, і поступово додаю борошно, що залишилося.
9. Посипаю поверхню столу борошном і викладаю тісто з миски, продовжую вимішувати його руками.
10. Тісто перекладаю в миску і накриваю рушником, залишаю на 30-50 хвилин, після використовую для випічки пампушок.