Дріжджові пампушки на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, повітряні, рум'яний, вони підкорять з першого шматочка. Відмінне ласощі як для сімейного чаювання, так і як альтернатива хлібу до гарячих страв.
Приготувати дріжджові пампушки на сковороді дуже просто, необхідний набір продуктів знайдеться на будь-якій кухні. Пампушки за цим рецептом виходять пористі, повітряні і дуже смачні. Трохи вільного часу і у вас на столі приємний бонус до чашечки чаю або до склянки холодного молока.
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка(+ для смаження)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 400-450 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Підігрійте воду до теплого стану, додайте цукор, дріжджі і перемішайте. Залиште на 15 хвилин.
На поверхні повинна утворитися пінна шапочка.
Додайте сіль і масло.
Частинами введіть борошно.
Замісити еластичне тісто, зберіть його в кулю, змастіть рослинною олією, накрийте і залиште в теплі приблизно на 1 годину для підйому.
Тісто має збільшитися приблизно в 2 рази.
Тісто потрібно обминути і на присипаної борошном поверхні розкачати в пласт, товщиною 1-1, 5 см. Металевої вирубкою або звичайним склянкою виріжте круглі заготовки бажаного розміру.
На кожній заготівлі зробіть кілька проколів виделкою, накрийте їх рушником і залиште ще на 10 хвилин.
Потім розігрійте сковороду з достатньою кількістю рослинної олії і обсмажте пампушки з двох сторін до золотистого кольору на вогні нижче середнього.
Дріжджові пампушки готові. Можна подавати їх з медом, джемом, варенням або сметаною. Смачного!