Рецепт Дріжджові пампушки на сковороді фото

Дріжджові пампушки на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Дріжджі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ніжні, повітряні, рум'яний, вони підкорять з першого шматочка. Відмінне ласощі як для сімейного чаювання, так і як альтернатива хлібу до гарячих страв.

Опис приготування:

Приготувати дріжджові пампушки на сковороді дуже просто, необхідний набір продуктів знайдеться на будь-якій кухні. Пампушки за цим рецептом виходять пористі, повітряні і дуже смачні. Трохи вільного часу і у вас на столі приємний бонус до чашечки чаю або до склянки холодного молока.

  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка(+ для смаження)
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 400-450 грам
дріжджові пампушки на сковороді - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
дріжджові пампушки на сковороді - фото крок 2
Підігрійте воду до теплого стану, додайте цукор, дріжджі і перемішайте. Залиште на 15 хвилин.
дріжджові пампушки на сковороді - фото крок 3
На поверхні повинна утворитися пінна шапочка.
дріжджові пампушки на сковороді - фото крок 4
Додайте сіль і масло.
дріжджові пампушки на сковороді - фото крок 5
Частинами введіть борошно.
дріжджові пампушки на сковороді - фото крок 6
Замісити еластичне тісто, зберіть його в кулю, змастіть рослинною олією, накрийте і залиште в теплі приблизно на 1 годину для підйому.
дріжджові пампушки на сковороді - фото крок 7
Тісто має збільшитися приблизно в 2 рази.
дріжджові пампушки на сковороді - фото крок 8
Тісто потрібно обминути і на присипаної борошном поверхні розкачати в пласт, товщиною 1-1, 5 см. Металевої вирубкою або звичайним склянкою виріжте круглі заготовки бажаного розміру.
дріжджові пампушки на сковороді - фото крок 9
На кожній заготівлі зробіть кілька проколів виделкою, накрийте їх рушником і залиште ще на 10 хвилин.
дріжджові пампушки на сковороді - фото крок 10
Потім розігрійте сковороду з достатньою кількістю рослинної олії і обсмажте пампушки з двох сторін до золотистого кольору на вогні нижче середнього.
дріжджові пампушки на сковороді - фото крок 11
Дріжджові пампушки готові. Можна подавати їх з медом, джемом, варенням або сметаною. Смачного!

Схожі рецепти