Рецепт Бабусині пампушки фото

Бабусині пампушки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Коржі, Без випічки

Як же смачно готують наші бабусі і мами! Це один з тих найзатишніших і улюблених рецептів, які знайдуться практично у кожної. Пампушки виходять дуже смачні, листкові, повітряні! Пригощайтеся!

Перешаровуються коржі рекомендую смальцем, а не маргарином або маслом. Так вийде набагато легше і всі верстви будуть більш яскраво виражені. Готові коржі на смак виходять практично нейтральні, тому подавати їх можна як до супу, так і до чаю з варенням або медом. Пропоную приготувати бабусині пампушки і побалувати своїх близьких цієї чудової домашньою випічкою.

  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Жовток - 1 штука
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 300 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Сало - 100 грам
бабусині пампушки - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
бабусині пампушки - фото крок 2
Кефір підігрійте до теплого стану, перелийте його в глибоку миску, додайте цукор, сіль і жовток.
бабусині пампушки - фото крок 3
Перемішайте, додайте 200 грам борошна і дріжджі.
бабусині пампушки - фото крок 4
Знову все перемішайте і частинами введіть борошно, що залишилося. Замісити руками м'яке тісто. Зберіть його в кулю, накрийте чистим рушником і приберіть в тепле місце для підйому приблизно на годину.
бабусині пампушки - фото крок 5
Тісто має збільшитися приблизно в два рази.
бабусині пампушки - фото крок 6
Підійшло тісто розкачати на столі за допомогою качалки. Сало наріжте шматочками і обсмажте, хрусткі шкварки приберіть поки в сторону (їх можна використовувати для подачі), а смалець злийте зі сковороди і змастіть їм розкачане тісто. У мене було готове перекручене сало, його я і розтопила на сковороді. Якщо є можливість, почекайте, поки смалець трохи застигне, так буде зручніше змащувати поверхню розкачане тісто.
бабусині пампушки - фото крок 7
Змазане тісто скрутіть в рулет, а потім скрутіть як показано на фото - від кінчиків до центру, але в протилежні сторони.
бабусині пампушки - фото крок 8
Має вийти щось подібне вісімки.
бабусині пампушки - фото крок 9
Розріжте її на дві частини і защипніть краю. Притисніть кожну частину рукою, а потім розкачайте. Наколи поверхню виделкою і залиште на столі на 20 хвилин, накривши рушником.
бабусині пампушки - фото крок 10
Розігрійте на сковороді олію і обсмажте коржі по черзі з двох сторін до золотистого кольору.
бабусині пампушки - фото крок 11
Бабусині пампушки готові. Смачно як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти