Сирна ялинка
(покроковий рецепт з фото)
Барвиста закуска у вигляді новорічної ялинки приємно здивує ваших гостей і вразить своїм видом. Готується вона з підручних інгредієнтів, швидко і дуже легко. Беріть на замітку ідею!
Який же новорічний стіл без красивих і унікальних страв, якими кожна господиня хоче всіх здивувати? Приготуйте барвисту їстівну ялинку невеликого розміру і подайте її з крекерами, кожен гість сам зріже частина страви і обмажет їм крекер. Вийде універсальна закуска, яка точно не залишиться без уваги!
- Сир - 400 грам (будь-якої жирності)
- Майонез - 3 Ст. Ложки (будь-якої жирності)
- Кріп - 50 грам
- Гранат - 60 грам
- Кукурудза - 60 грам (консервована)
- Часник - 2 зубчики
- Крекери - 6-7 штук (для подачі)
- Сіль - 2-3 Щепоток
Підготуйте зазначені інгредієнти. Гранат розламати, з кукурудзи злийте маринад.
Сир будь-якої жирності викладіть в глибоку миску або салатник, додайте туди ж майонез, приправити сіллю. Очистіть часникові зубчики і промийте їх, спресуйте в ємність.
Ретельно все перетріть виделкою, щоб маса як слід перемішалася. Залиште сир в холодильнику на 30 хвилин - часниковий аромат розійдеться по всій масі.
Кріп промийте у воді, подрібніть і викладіть на тарілку. Можна використовувати нарізану заготовку зелені з літа. Вологими руками сформуйте з сирної маси конус і обпаніруйте його в подрібненому кропі.
На тарілку викладіть колом крекери, на них - зелену ялинку з сиру. Акуратно прикрасьте її гірляндами з зерен граната і кукурудзи. Зверху розмістіть зірочку з сиру або помідор черрі невеликого розміру. Подайте закуску до столу.