Сир з козиного молока
(покроковий рецепт з фото)
Домашній сир приготувати дуже навіть не важко. Якщо у вашої дитини алергія на коров'яче молоко, сир з козячого молока, дуже навіть йому сподобається.
Кількість порцій: 4
- Козяче молоко - 1 літр
- Сіль - 3 щіпки
1. Щоб козяче молоко закисло, йому потрібно допомогти. Прокип'ятіть молоко і додайте в нього сіль. Вилити молоко в банку, закрити марлею і залишити на добу в теплому місці. За цей час молоко скисне. Якщо місце, куди ви поставили банку, дуже тепле, молоко майже створожится.
2. У каструлю вилити сквашенное молоко і поставити каструлю на вогонь. Вогонь зробіть дуже маленьким. Молоко просто підігрійте. Якщо ви доведете його до кипіння, сир звариться і буде на смак як гума.
3. Тепер приготуйте глибокий посуд. На неї поставте друшляк і накрийте великим шматком марлі. Складіть марлю в два-три шари. Добре нагріте молоко вилийте в друшляк.
4. Почекати коли рідина виллється. Зібрати кінці марлі і підвісити сирну масу над посудом, щоб зайва сироватка стекла. Через годину сир готовий. Його можна подати зі сметаною, спекти з нього смачні сирники.