Домашній сир з кефіру і молока
(покроковий рецепт з фото)
Цей продукт я просто обожнюю! Можу його є в будь-який час і поєднувати з абсолютно різними інгредієнтами! Читайте, як приготувати домашній сир з кефіру і молока.
Домашній сир готувати непросто, якщо ви хочете домогтися результату, схожого на магазинний варіант. Але, якщо ви вважаєте, що не варто витрачати на приготування повсякденному їжі стільки часу, то цей рецепт для вас. Такий сир можна приготувати за 2 дня і навіть менше. Залежить від того, який твердості і сухості сир ви віддасте перевагу.
- Молоко - 3 L
- Кефір - 1 літр
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Беремо велику каструлю. Виливаємо в неї 3 літра молока. Краще брати якісне, домашнє. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, як зазвичай. Після чого остуджують до теплого або холодного стану.
Потім виливаємо літр кефіру в кип'ячене молоко і нагріваємо повільно, доводячи до кипіння, протягом 5-6 хвилин. Додаємо за смаком сіль і спеції. Можна класти зелень і різні приправи.
Отже, молоко з кефіром у нас перетворилася в грудочки і зелену рідину. Беремо марлю, складаємо в кілька шарів. Закріплюємо на друшляку. Проціджуємо вміст каструлі через марлю.
Загортаємо в марлю отриману сирну масу. Закручуємо кінець марлі так туго, як тільки зможете. Від цього залежить щільність майбутнього сиру. Після чого, кладемо клубок сирка в друшляк і ставимо зверху вантаж, краще потяжелей. Відносимо в холодильник на ніч.
На ранок витягуємо вийшов сир. Виймаємо його з марлі і кладемо на тарілку. Можна нарізати ножем і класти на хлібець. Смачного!