Рецепт Домашній сир з кефіру і молока фото

Домашній сир з кефіру і молока
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Кефір , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 18 г. 0 хв.

Цей продукт я просто обожнюю! Можу його є в будь-який час і поєднувати з абсолютно різними інгредієнтами! Читайте, як приготувати домашній сир з кефіру і молока.

Опис приготування:

Домашній сир готувати непросто, якщо ви хочете домогтися результату, схожого на магазинний варіант. Але, якщо ви вважаєте, що не варто витрачати на приготування повсякденному їжі стільки часу, то цей рецепт для вас. Такий сир можна приготувати за 2 дня і навіть менше. Залежить від того, який твердості і сухості сир ви віддасте перевагу.

  • Молоко - 3 L
  • Кефір - 1 літр
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
домашній сир з кефіру і молока - фото крок 1
Беремо велику каструлю. Виливаємо в неї 3 літра молока. Краще брати якісне, домашнє. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, як зазвичай. Після чого остуджують до теплого або холодного стану.
домашній сир з кефіру і молока - фото крок 2
Потім виливаємо літр кефіру в кип'ячене молоко і нагріваємо повільно, доводячи до кипіння, протягом 5-6 хвилин. Додаємо за смаком сіль і спеції. Можна класти зелень і різні приправи.
домашній сир з кефіру і молока - фото крок 3
Отже, молоко з кефіром у нас перетворилася в грудочки і зелену рідину. Беремо марлю, складаємо в кілька шарів. Закріплюємо на друшляку. Проціджуємо вміст каструлі через марлю.
домашній сир з кефіру і молока - фото крок 4
Загортаємо в марлю отриману сирну масу. Закручуємо кінець марлі так туго, як тільки зможете. Від цього залежить щільність майбутнього сиру. Після чого, кладемо клубок сирка в друшляк і ставимо зверху вантаж, краще потяжелей. Відносимо в холодильник на ніч.
домашній сир з кефіру і молока - фото крок 5
На ранок витягуємо вийшов сир. Виймаємо його з марлі і кладемо на тарілку. Можна нарізати ножем і класти на хлібець. Смачного!

Схожі рецепти