Домашній сир з молока і кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати смачний домашній сир? немає проблем! Продукт виходить дуже корисним і насиченим, Крім того, такий сир цілком можна вважати дієтичним блюдом. Рекомендую приготувати, це не складно!
До вашої уваги - класичний рецепт приготування домашнього сиру з молока і кефіру. Змішуємо кефір з яйцем і сіллю. Вводимо отриману масу в кипляче молоко, ще раз доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Проціджуємо молочну масу через марлю. Сир, той який залишиться на марлі, слід звернути в неї ж і поставити під прес на всю ніч. Вранці все буде готово. Хай щастить!
- Молоко - 400 мілілітрів (нежирне)
- Кефір - 500 мілілітрів (нежирний)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
Вливаємо в каструлю кефір і змішуємо його з яйцем, до однорідної маси. Солимо до смаку.
Кип'ятимо молоко і вливаємо в нього кефір з яйцем. Ще раз доводимо до кипіння, помішуючи. Знімаємо з плити і даємо настоятися 10 хвилин.
Кладемо на глибоку ємність друшляк, застелений марлею (згорнутої в кілька разів). Зверху виливаємо молочну суміш і чекаємо поки стече.
Приблизно через годину на марлі залишиться сирна маса. Загортаємо майбутній сир в марлю і кладемо під прес, залишаємо на ніч.
Вранці розгортаємо марлю. Готово!
Смачного!