Домашній сир з кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як зробити домашній сир з кефіру! виходить, звичайно, справа досить клопіткою, але воно того варто - тому що я просто обожнюю такий сир! Ви теж будете в захваті, впевнена!
Рекомендую вам приготувати домашній сир з кефіру в домашніх умовах! Виходить прекрасне блюдо, яке подобається практично всім домочадцям! Так що спробуйте обов'язково, думаю, всім сподобається!
- Кефір - 1 літр
- Молоко - 3 L
- Сіль - За смаком
1. Кефір виливаємо в каструлю і на маленькому вогні тримаємо до тих пір, поки не виділиться сироватка і сирок.
2. Відціджуємо сироватку (маємо отримати приблизно 500 мл) і залишимо її на два дні бродити. Сирок ж можете з'їсти.
3. А тепер виливаємо в каструлю свіже молоко і додамо настоявся сироватку. На маленькому вогні варимо, поки сир не відокремитися. Це не довго.
4. Солимо, перемішуємо, загорніть в марлю і ретельно відціджуємо під пресом на 3-4 годину. Коли зайва вода піде, - сир готовий!
5. От і все! Смачного!