Домашній сир з кефіру і яєць
(покроковий рецепт з фото)
Домашній сир з кефіру і яєць - відмінна альтернатива м'яким, білим сирів з магазину. Ніжний, з однорідною кремовою структурою, такий сир стане хорошим сніданком з шматочком свіжого хліба і чаєм.
Домашній сир з кефіру і яєць готується дуже просто і швидко, беручи до уваги часу, коли стікає сироватка і сир знаходиться під пресом. Сіль додавайте до смаку. За великим рахунком її можна взагалі не класти. Важливо знати, чим жирніше молоко і кефір, тим буде більше вихід сиру. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 250-300 грам готового продукту.
- Кефір - 500 мілілітрів (від 2, 5% жирності)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 1 літр (від 2, 7% жирності)
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування домашнього сиру.
Молоко налийте в каструлю і тільки доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. В ідеалі його температура повинна бути 95 градусів.
У миску налийте кефір. Додати сіль за смаком. Я додала 1 чайну ложку солі.
Додайте в кефір яйця.
Добре перемішайте кефір з яйцями і сіллю. Зручно це робити віночком.
Коли молоко почне закипати, влийте в нього суміш кефіру з яйцями і сіллю. Прогрійте цю суміш на плиті ще 5-7 хвилин, вогонь мінімальний. Після знімайте каструлю з плити. Поступово сироватка почне відділятися від утворюються пластівців сиру.
Марлю в кілька шарів викладіть на друшляк або сито, яке поставте на каструлю. Вилийте суміш сироватки з сиром. При цьому сироватка буде стікати в каструлю. Зауважте марлю вузликом і підвісьте над каструлею з сироваткою.
Через 4-5 годин сир в марлі покладіть під прес і залиште так в холоді на 7-8 годин, а краще на ніч. Після марлю зніміть і сир буде готовий.
Домашній сир з кефіру і яєць подавайте до столу з хлібом, грінками, тостами.