Домашній сир без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Часто рецепти приготування домашнього сиру містять яйця. Але з тих чи інших причин деяким протипоказаний цей продукт. Для них мій рецепт домашнього сиру без яєць.
Готується домашній сир без яєць дуже просто. Чим жирніше ви візьмете вихідні продукти, тим більше вихід сиру. В ідеалі використовується жирне домашнє молоко, але магазинне теж підійде. Сіль кладіть до смаку, можна взагалі обійтися без неї. Ніжний, смачний сир подавайте до чаю, кава, а також просто з шматочком свіжої булочки. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 250-300 грам сиру. Сироватку можна використовувати в окрошка, готувати на ній млинці або оладки.
- Молоко - 1 літр (жирність 3, 2%)
- Кефір - 1 літр (жирність 2, 5%)
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування домашнього сиру.
У каструлю налийте молоко і поставте на плиту. Доведіть молоко до кипіння, але не кип'ятіть.
Влийте кефір, додайте сіль і перемішайте.
Прогрівайте молоко з кефіром ще 5-7 хвилин, поки не почнуть утворюватися пластівці сиру, і відокремиться сироватка. Після зніміть каструлю з плити.
Сир з сироваткою викладіть в друшляк або сито з марлею в кілька шарів. Друшляк поставте на каструлю. Як тільки сироватка стече, зав'яжіть марлю вузликом і підвісьте над мискою.
Через 3-4 години покладіть майбутній сир під прес на 7-8 годин, а краще на ніч. Через деякий час зніміть з сиру марлю.
Домашній сир без яєць готовий. Подавайте до столу.