Домашній сир без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Часто рецепти приготування домашнього сиру містять яйця. Але з тих чи інших причин деяким протипоказаний цей продукт. Для них мій рецепт домашнього сиру без яєць.
Опис приготування:
Готується домашній сир без яєць дуже просто. Чим жирніше ви візьмете вихідні продукти, тим більше вихід сиру. В ідеалі використовується жирне домашнє молоко, але магазинне теж підійде. Сіль кладіть до смаку, можна взагалі обійтися без неї. Ніжний, смачний сир подавайте до чаю, кава, а також просто з шматочком свіжої булочки. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 250-300 грам сиру. Сироватку можна використовувати в окрошка, готувати на ній млинці або оладки.
- Молоко - 1 літр (жирність 3, 2%)
- Кефір - 1 літр (жирність 2, 5%)
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування домашнього сиру.
У каструлю налийте молоко і поставте на плиту. Доведіть молоко до кипіння, але не кип'ятіть.
Влийте кефір, додайте сіль і перемішайте.
Прогрівайте молоко з кефіром ще 5-7 хвилин, поки не почнуть утворюватися пластівці сиру, і відокремиться сироватка. Після зніміть каструлю з плити.
Сир з сироваткою викладіть в друшляк або сито з марлею в кілька шарів. Друшляк поставте на каструлю. Як тільки сироватка стече, зав'яжіть марлю вузликом і підвісьте над мискою.
Через 3-4 години покладіть майбутній сир під прес на 7-8 годин, а краще на ніч. Через деякий час зніміть з сиру марлю.
Домашній сир без яєць готовий. Подавайте до столу.