Домашній сир з магазинного молока
(покроковий рецепт з фото)
Домашній сир з магазинного молока готується дуже просто. Виходить ніжним, м'яким, не гуязикай і дуже смачним. А головне в ньому немає консервантів і ви знаєте з яких продуктів готували сир.
Приготувати домашній сир легко. Разом з лимонним соком можна додати сіль, спеції, але це справа смаку. У мене класичний варіант, при якому зберігається натуральний, молочний смак сиру. Якщо молоко в каструлі в процесі нагрівання у вас закипить, то зніміть його з плити і дайте охолонути до 95 градусів. А якщо немає кулінарного градусника, просто дайте йому постояти 3-5 хвилин, а потім вже додавайте лимонний сік. Із зазначених інгредієнтів ви отримаєте 250-270 грам домашнього сиру.
- Молоко - 2 L(2, 5-3, 2%)
- Лимон - 1 штука
Для приготування домашнього сиру візьміть молоко і лимон.
Налийте молоко в каструлю і поставте на плиту.
З лимона приготуйте сік.
Коли молоко почне закипати, вимкніть вогонь і влийте в нього лимонний сік. Дайте постояти кілька хвилин.
На ваших очах сироватка почне відділятися і будуть утворюватися пластівці майбутнього сиру.
Коли сироватка стане зовсім прозорою, вилийте вміст каструлі в сито з марлею, складеної в декілька шарів. Сито поставте на глибоку миску або каструлю, щоб сироватка в нього стікала, у цілому сиру. Кінці марлі зав'яжіть у вузол і підвісьте над ситом. Через 7-8 годин, коли сироватка повністю стече, а сир ущільнився, перекладіть його в тарілку і поставте вантаж. Так залиште сир в холоді на ніч.
Вранці дістаньте сир з марлі. Він готовий до вживання.
Смачний, ніжний домашній сир з магазинного молока подавайте на сніданок або на закуску.