Сир з магазинного молока
(покроковий рецепт з фото)
Сир в домашніх умовах готувати дуже просто. Використовувати будемо магазинне молоко з відсотком жирності 3, 2. З одного літра молока виходить близько 200 грам сиру і сироватка.
Сир виходить смачним і не кислим. До речі, якість купленого молока можна перевірити саме заквасити продукт за допомогою закваски. Якщо молоко повністю заквашується і виходить однорідної консистенції, приємне на смак, значить, ви вибрали гарне молоко. Якщо частина молока заквасити, а частина залишилася рідкою або маса придбала гіркуватий смак або неприємний запах, значить, молоко з різними добавками і потрібно шукати іншого виробника молочних продуктів.
- Молоко - 1 літр
- Закваска для сиру - 3-5 грам
Підготуємо молоко і закваску.
Молоко вже пастеризоване, тому, розігріваємо його до температури 36-38 градусів, додаємо закваску і перемішуємо. Ми залишаємо на 8-12 годин в теплому місці.
Молоко заквашен.
У каструлю наливаємо воду, кладемо тканинну серветку і ставимо банку з заквашених молоком. Підігріваємо на малому вогні. Коли вода буде гарячої вимикаємо вогонь і залишаємо, хвилин 40.
Після прогрівання відділяється сироватка і утворюються сирні пластівці. Банку ставимо в холод на 3-4 годину.
Коли маса добре охолоне можна злити сироватку і перекласти сир на марлю або сітку для сиру.
Сітку з сиром підвішуємо, так як на фото. Ми залишаємо на 3 годину. Знизу поставте миску в яку буде стікати сироватка.
Сир з магазинного молока готовий, залишається витягти його з сітки.
Подати сир можна з йогуртом або сметаною, доповнивши ягідним джемом. Смачного!