Сир швейцарський в домашніх умовах

Сир швейцарський в домашніх умовах
Кількість порцій: 10 Час приготування: 47 дн. 12 г. 0 хв.
Приготування сиру будинку — справа клопітка, але надзвичайно захоплююче. Пропоную приготувати домашній швейцарський сир, твердий і з дірочками — Усе, як годиться. думаю, вам сподобається! пробуємо!

опис приготування:

Приготуємо сир швейцарський в домашніх умовах. Швейцарський сир відомий на весь світ своїми неперевершеними смаковими якостями, дірочками і красивим кольором. Спробуйте приготувати його близький аналог в домашніх умовах. дозрівання сиру — процес не легкий і довгий, але якщо хочете отримати хороший результат, доведеться потерпіти. Гарного вам дня!

  • молоко— 5 літрів
  • сичужний фермент— 5 грам(мікробіальних реннін Meito)
  • вода— 1 літр
  • сіль— 50 грам
Сир швейцарський в домашніх умовах - фото крок 1 У каструлі прогреваем молоко до 35 градусів, відразу ж додаємо фермент. Для великої кількості дірок в сирі, рекомендується додати пропіоновокислі бактерії. Через сорок хвилин проявиться щільні згусток, який потрібно розрізати на дрібні кубики.

Сир швейцарський в домашніх умовах - фото крок 2 Ставимо масу на водяну баню (температура 55-60 градусів). регулярно помішуючи, нагріваємо сирну масу, про час.

Сир швейцарський в домашніх умовах - фото крок 3 Відкидаємо сирне зерно на сито, щоб стекла сироватка. Сирну масу перекладіть у форму, застелену тканиною. Помістіть форму під прес (5 кг) з 4 годину.

Сир швейцарський в домашніх умовах - фото крок 4 через 4 години злийте виділяється сироватку, поміняйте тканину і поверніть форму під прес (на цей раз 10-15 кг) на добу. Після чого потрібно засолити сир в розчині з води, змішаної з сіллю. солити 4 годину, а ось потім сир повинен дозріти. Кладемо його в холодильник і витримуємо до 2-х місяців, перед вживанням. Через пару днів можна упакувати сир в парафін. Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Алтайський сир в домашніх умовах

Алтайський сир в домашніх умовах

Це аналог алтайського сиру. Він готується на основі сиру, молока і яєць. Виходить дуже приємним по консистенції. Відмінна закуска на свята! опис приготування: Приготуємо алтайський сир в домашніх умовах. Молоко варимо з сиром, потім переливаємо все в друшляк, застелений марлею, і даємо стекти ...

читати далі
Вірменський сир в домашніх умовах

Вірменський сир в домашніх умовах

Цей сир відмінно підійде для страв на грилі, а так само його люблять діти за незвичайний вид. рекомендую спробувати, так як це займе всього півгодини часу. опис приготування: Такий сир стане відмінною і незамінною закускою, яку можна вживати навіть кожен день! А готується - простіше простого. ...

читати далі
Дієтичний сир в домашніх умовах

Дієтичний сир в домашніх умовах

Я представляю вашій увазі легкий рецепт приготування сиру, за типом дієтичного. Смак і консистенція сиру близька до крем-сиру. Дуже нагадує маскарпоне. опис приготування: Дуже люблю я крем-сир. Я такий сир люблю намазувати на тост хліба і подавати вприкуску з солодким чаєм. Можу порекомендуват...

читати далі
Готуємо сир «Філадельфія» в домашніх умовах

Готуємо сир «Філадельфія» в домашніх умовах

Для багатьох сир (в тому чи іншому вигляді) — невід'ємна частина сніданку чи обіду. Приготувати сир "; Філадельфія" в домашніх умовах досить просто. У домашньому варіанті він виходить дивно смачним. опис приготування: Останнім часом робити домашні сири різних видів стало не тільки модним, але ...

читати далі
Грузинський сир в домашніх умовах

Грузинський сир в домашніх умовах

Для початківців і досвідчених сироварів пропоную досить простий рецепт грузинського сиру в домашніх умовах. Він виходить дивно смачним, апетитним, так що його варто спробувати. опис приготування: Якщо ви ще ніколи не робили сир самостійно, але дуже хочете спробувати, то рецепт приготування гру...

читати далі