Рецепт Сир швейцарський в домашніх умовах фото

Сир швейцарський в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Швейцарська кухня
Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 10
Час приготування: 47 дн. 12 г. 0 хв.

Приготування сиру будинку - справа клопітка, але надзвичайно захоплююче. Пропоную приготувати домашній швейцарський сир, твердий і з дірочками - Усе, як годиться. Думаю, вам сподобається! пробуємо!

Опис приготування:

Приготуємо сир швейцарський в домашніх умовах. Швейцарський сир відомий на весь світ своїми неперевершеними смаковими якостями, дірочками і красивим кольором. Спробуйте приготувати його близький аналог в домашніх умовах. Дозрівання сиру - процес не легкий і довгий, але якщо хочете отримати хороший результат, доведеться потерпіти. Гарного вам дня!

  • Молоко - 5 літрів
  • Сичужний фермент - 5 грам (мікробіальних реннін Meito)
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 50 грам
сир швейцарський в домашніх умовах - фото крок 1
У каструлі прогреваем молоко до 35 градусів, відразу ж додаємо фермент. Для великої кількості дірок в сирі, рекомендується додати пропіоновокислі бактерії. Через сорок хвилин проявиться щільні згусток, який потрібно розрізати на дрібні кубики.
сир швейцарський в домашніх умовах - фото крок 2
Ставимо масу на водяну баню (температура 55-60 градусів). Регулярно помішуючи, нагріваємо сирну масу, про час.
сир швейцарський в домашніх умовах - фото крок 3
Відкидаємо сирне зерно на сито, щоб стекла сироватка. Сирну масу перекладіть у форму, застелену тканиною. Помістіть форму під прес (5 кг) з 4 годину.
сир швейцарський в домашніх умовах - фото крок 4
Через 4 години злийте виділяється сироватку, поміняйте тканину і поверніть форму під прес (на цей раз 10-15 кг) на добу. Після чого потрібно засолити сир в розчині з води, змішаної з сіллю. Солити 4 годину, а ось потім сир повинен дозріти. Кладемо його в холодильник і витримуємо до 2-х місяців, перед вживанням. Через пару днів можна упакувати сир в парафін.

Схожі рецепти