Сир швейцарський в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Приготування сиру будинку - справа клопітка, але надзвичайно захоплююче. Пропоную приготувати домашній швейцарський сир, твердий і з дірочками - Усе, як годиться. Думаю, вам сподобається! пробуємо!
Приготуємо сир швейцарський в домашніх умовах. Швейцарський сир відомий на весь світ своїми неперевершеними смаковими якостями, дірочками і красивим кольором. Спробуйте приготувати його близький аналог в домашніх умовах. Дозрівання сиру - процес не легкий і довгий, але якщо хочете отримати хороший результат, доведеться потерпіти. Гарного вам дня!
- Молоко - 5 літрів
- Сичужний фермент - 5 грам (мікробіальних реннін Meito)
- Вода - 1 літр
- Сіль - 50 грам
У каструлі прогреваем молоко до 35 градусів, відразу ж додаємо фермент. Для великої кількості дірок в сирі, рекомендується додати пропіоновокислі бактерії. Через сорок хвилин проявиться щільні згусток, який потрібно розрізати на дрібні кубики.
Ставимо масу на водяну баню (температура 55-60 градусів). Регулярно помішуючи, нагріваємо сирну масу, про час.
Відкидаємо сирне зерно на сито, щоб стекла сироватка. Сирну масу перекладіть у форму, застелену тканиною. Помістіть форму під прес (5 кг) з 4 годину.
Через 4 години злийте виділяється сироватку, поміняйте тканину і поверніть форму під прес (на цей раз 10-15 кг) на добу. Після чого потрібно засолити сир в розчині з води, змішаної з сіллю. Солити 4 годину, а ось потім сир повинен дозріти. Кладемо його в холодильник і витримуємо до 2-х місяців, перед вживанням. Через пару днів можна упакувати сир в парафін.