Рецепт Сир Адигейський фото

Сир Адигейський
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня , Абхазька кухня , Осетинська кухня
Молочні продукти, Сир, Кефір, Молоко
Дієтичне харчування
На обід, На полуденок

Адигейський сир - це надбання черкеської кухні. Свою назву отримав завдяки республіці Адигея, в якій він давно виробляється. М'який, вершковий, дуже смачний і, найголовніше, корисний сир.

Адигейський сир відноситься до типу м'яких сирів, які не потребують дозрівання. За консистенцією він нагадує сир, а за смаком схожий на кисле молоко. Я знайшла рецепт, як приготувати адигейський сир самостійно в домашніх умовах. Готують його з допомогою кисломолочної сироватки зазвичай з коров'ячого, овечого та козячого молока, причому неодмінно з пастеризованого при високій температурі. Сироватку не завжди можна знайти, тому я роблю її самостійно з кефіру. Якщо у вас є готова сироватка, то процес приготування сиру значно прискориться.

  • Молоко - 3 L
  • Кефір - 1 літр
  • Сіль - 1-2 чайних ложок
1
Для початку потрібно добути з кефіру сироватку (якщо у вас вже є готова, пропустіть цей крок). Поставте кефір на повільний вогонь і варіть його, помішуючи, поки сирні грудочки не піднімуться вгору, а сироватка не залишиться знизу.
2
Отриману суміш процідити через марлю. Сир використовуйте для іншої страви, а сироватку світло-зеленого кольору перелийте в банку і залиште при кімнатній температурі на 2 дня для підкислення.
3
Молоко вилийте в каструлю і поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння. Влийте сироватку, приблизно через хвилину або дві повинні утворитися пластівці. Це буде говорити про те, що почався процес сквашування. Продовжуйте прогрівати молоко до тих пір, поки не осяде весь молочний білок, а сироватка не стане прозоро-зеленою.
4
Зніміть каструлю з вогню і процідіть через марлю, сир посоліть і перемішайте. Поверніть марлю так, щоб вийшов кулю, перекладіть його в миску і поставте під прес на ніч. Вранці дістаньте сир з марлі - і можете насолоджуватися смаком!

Схожі рецепти