Швидкий лимонний курд
(покроковий рецепт з фото)
Хочете знати, як приготувати швидкий лимонний курд? Для приготування вам буде потрібно мікрохвильова піч. Готовий десерт можна використовувати для начинки, в якості крему або просто їсти ложкою.
Лимонний курд - це свого роду заварний крем, тільки в його основі не молоко з яйцями, а фрукти. Його сміливо можна закупорити і зберігати тривалий час, а потім відкрити, як варення, і використовувати. Завдяки цим рецептом ви зможете зберігати його близько 3 тижнів, тільки в холодильнику.
- Лимонний сік - 1 Склянка (свіжовичавлений)
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйце - 3 штуки
1. Розтопити масло в мікрохвильовій печі, накривши миску тарілкою.
2. Додайте в миску з розтопленим маслом цедру лимона, цукор і лимонний сік, ретельно перемішайте за допомогою віночка.
3. Додайте 3 яйця і продовжуйте збивати до отримання однорідної маси.
4. Поставте миску знову в мікрохвильову піч на 1 хвилину, а потім знову все перемішайте віночком.
5. Так повторіть 3-4 рази (1 хвилина в мікрохвильовій печі, потім перемішайте віночком).
6. Процідіть масу через сито.
7. Перелийте в стерилізовані банки і охолодіть, використовуйте протягом 3 тижнів.