Рецепт Медово-лимонний курд фото

Медово-лимонний курд
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Лимон, Мед
Пісні страви
На швидку руку
Солодке, Десерти

Ніжний, пікантний, яскравий крем хочу вам показати. Любителям домашніх десертів і випічки це ідея обов'язково припаде до душі. Перед вами покрокова інструкція, як приготувати медово-лимонний курд.

Лимонний курд - це класика, а з додаванням меду він стає ще смачніше і корисніше. Такий крем можна використовувати в приготуванні тортів, доповнювати їм десерти, морозиво. Готовий курд відмінно зберігається в холодильнику близько тижня, а в морозилці - до 2 місяців, так що не бійтеся робити відразу велику порцію:) Вибирайте соковиті лимони з тонкою шкіркою, щоб отримати максимально багато соку.

  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки (нарізане кубиками)
  • Мед - 1/3 склянки
  • Сік лимона - 3/4 склянки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 2 штуки(+ 4 жовтка)
медово-лимонний курд - фото крок 1
1. У глибоку миску надішліть нарізане кубиками масло і мед. Міксером почніть збивати на повільній швидкості.
медово-лимонний курд - фото крок 2
2. Коли маса стане пишною, по одному введіть яйця і жовтки, продовжуючи збивати.
медово-лимонний курд - фото крок 3
3. Слідом додайте сік лимона і цедру.
медово-лимонний курд - фото крок 4
4. Поставте на вогонь і уварити на повільному вогні до загусання, помішуючи. Це займе до 15 хвилин. Ось такий медово-лимонний курд вийшов. Дуже смачно!

Схожі рецепти