Медово-лимонний курд
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, пікантний, яскравий крем хочу вам показати. Любителям домашніх десертів і випічки це ідея обов'язково припаде до душі. Перед вами покрокова інструкція, як приготувати медово-лимонний курд.
Лимонний курд - це класика, а з додаванням меду він стає ще смачніше і корисніше. Такий крем можна використовувати в приготуванні тортів, доповнювати їм десерти, морозиво. Готовий курд відмінно зберігається в холодильнику близько тижня, а в морозилці - до 2 місяців, так що не бійтеся робити відразу велику порцію:) Вибирайте соковиті лимони з тонкою шкіркою, щоб отримати максимально багато соку.
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки (нарізане кубиками)
- Мед - 1/3 склянки
- Сік лимона - 3/4 склянки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки(+ 4 жовтка)
1. У глибоку миску надішліть нарізане кубиками масло і мед. Міксером почніть збивати на повільній швидкості.
2. Коли маса стане пишною, по одному введіть яйця і жовтки, продовжуючи збивати.
3. Слідом додайте сік лимона і цедру.
4. Поставте на вогонь і уварити на повільному вогні до загусання, помішуючи. Це займе до 15 хвилин. Ось такий медово-лимонний курд вийшов. Дуже смачно!