Апельсиновий курд
(покроковий рецепт з фото)
Ви коли-небудь пробували заварний крем з апельсинів? Якщо ні, то обов'язково прочитайте цей рецепт і дізнайтеся, як приготувати апельсиновий курд. Його можна використовувати для різноманітних десертів.
Курд можна вживати як окрему ласощі. Крім того, він є ідеальним кремом для всіляких тістечок, пироги, тортів і печива.
Щоб зробити смак заварного апельсинового крему ніжніше, при нагріванні на водяній бані можна не додавати туди цедру. Тоді в готовому кремі буде менше гіркуватого присмаку.
У щільно закритому посуді курд можна зберігати кілька тижнів.
- Апельсин - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукровий пісок - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
Для початку добре вимийте цитрусові. Потім зніміть цедру з двох апельсинів, натер її на дрібній тертці. З лимона і одного з половиною апельсина вичавіть сік, змішайте ці соки.
Відокремте яєчні жовтки, змішайте їх з цукром. Туди ж вилийте сік цитрусових і додайте цедру. Поставте каструлю з цією сумішшю на водяну баню, починайте її нагрівати. Злегка помішуючи масу, нагрійте її, поки не стане утворюватися піна.
Тепер масу потрібно трохи остудити. Потім все потрібно викласти в сито і акуратно протерти через нього. Найзручніше це робити за допомогою лопатки або столової ложки.
Поки маса ще тепла, додайте до неї шматочок масла і дочекайтеся, поки воно розчиниться. Тепер добре перемішайте отриманий крем, дочекайтеся, поки він повністю охолоне. Тепер його можна закупорити в банки.