Рецепт Апельсиновий курд фото

Апельсиновий курд
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Фрукти , Апельсин
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Ви коли-небудь пробували заварний крем з апельсинів? Якщо ні, то обов'язково прочитайте цей рецепт і дізнайтеся, як приготувати апельсиновий курд. Його можна використовувати для різноманітних десертів.

Опис приготування:

Курд можна вживати як окрему ласощі. Крім того, він є ідеальним кремом для всіляких тістечок, пироги, тортів і печива.

Щоб зробити смак заварного апельсинового крему ніжніше, при нагріванні на водяній бані можна не додавати туди цедру. Тоді в готовому кремі буде менше гіркуватого присмаку.

У щільно закритому посуді курд можна зберігати кілька тижнів.

  • Апельсин - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Цукровий пісок - 150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
апельсиновий курд - фото крок 1
Для початку добре вимийте цитрусові. Потім зніміть цедру з двох апельсинів, натер її на дрібній тертці. З лимона і одного з половиною апельсина вичавіть сік, змішайте ці соки.
апельсиновий курд - фото крок 2
Відокремте яєчні жовтки, змішайте їх з цукром. Туди ж вилийте сік цитрусових і додайте цедру. Поставте каструлю з цією сумішшю на водяну баню, починайте її нагрівати. Злегка помішуючи масу, нагрійте її, поки не стане утворюватися піна.
апельсиновий курд - фото крок 3
Тепер масу потрібно трохи остудити. Потім все потрібно викласти в сито і акуратно протерти через нього. Найзручніше це робити за допомогою лопатки або столової ложки.
апельсиновий курд - фото крок 4
Поки маса ще тепла, додайте до неї шматочок масла і дочекайтеся, поки воно розчиниться. Тепер добре перемішайте отриманий крем, дочекайтеся, поки він повністю охолоне. Тепер його можна закупорити в банки.

Схожі рецепти