Рецепт Чорничний курд фото

Чорничний курд
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Ягоди , Чорниця
Дієтичне харчування
На полуденок
Десерти
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Взагалі, рецепт приготування чорничного курдів я дізналася нещодавно, і, зізнаюся, блюдо дійсно незвичайне. Це щось середнє між маслом, варенням і суфле. Відмінне доповнення до десертів!

Опис приготування:

Цей чорничний курд в домашніх умовах - справжня знахідка для любителів випічки! так, він виходить досить насиченим - "в чистому вигляді" його особисто я їсти не можу, а ось прикрашати випічку, пироги і тістечка - саме воно! Спробуйте обов'язково, рекомендую!

  • Чорниця - 1 Склянка
  • Лимон - 1 штука
  • Цукор - 175 грам
  • Олія - 50 грам
  • Яйця - 2 штуки
чорничний курд - фото крок 1
1. Ягоди складаємо в каструльку, додамо цукор, сік і цедру одного лимона. Доводимо до кипіння і тримаємо на невеликому вогні 10 хвилин. Знімаємо з вогню і перетираємо в пюре. Намагаємося макуха максимально прибрати.
чорничний курд - фото крок 2
2. Перекладаємо назад в каструлю і далі варимо, бажано - на водяній бані.
чорничний курд - фото крок 3
3. Яйця збиваємо і вливаємо в ягідну суміш. Акуратно перемішати і варимо далі до загустіння.
чорничний курд - фото крок 4
4. Коли суміш стане зовсім густий, - домішуємо до неї масло, і заважаємо, поки воно не розтане повністю. Зберігаємо курд в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти