Чорничний курд
(покроковий рецепт з фото)
Взагалі, рецепт приготування чорничного курдів я дізналася нещодавно, і, зізнаюся, блюдо дійсно незвичайне. Це щось середнє між маслом, варенням і суфле. Відмінне доповнення до десертів!
Цей чорничний курд в домашніх умовах - справжня знахідка для любителів випічки! так, він виходить досить насиченим - "в чистому вигляді" його особисто я їсти не можу, а ось прикрашати випічку, пироги і тістечка - саме воно! Спробуйте обов'язково, рекомендую!
- Чорниця - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 175 грам
- Олія - 50 грам
- Яйця - 2 штуки
1. Ягоди складаємо в каструльку, додамо цукор, сік і цедру одного лимона. Доводимо до кипіння і тримаємо на невеликому вогні 10 хвилин. Знімаємо з вогню і перетираємо в пюре. Намагаємося макуха максимально прибрати.
2. Перекладаємо назад в каструлю і далі варимо, бажано - на водяній бані.
3. Яйця збиваємо і вливаємо в ягідну суміш. Акуратно перемішати і варимо далі до загустіння.
4. Коли суміш стане зовсім густий, - домішуємо до неї масло, і заважаємо, поки воно не розтане повністю. Зберігаємо курд в холодильнику. Смачного!