Полуничний курд
(покроковий рецепт з фото)
Химерне слово позначає фруктовий крем, приготований з яєць і м'якоті фруктів, соку. Курд як правило готують без кісточок. Тому доведеться трохи попрацювати. Подають його в десертах.
Спочатку треба перебрати і вимити полуницю, потім збити її блендером в пюре. Яйця збиваємо вінчиком окремо. Потім все змішуємо в каструлі і варимо, помішуючи, на невеликому вогні.
- Полуниця - 700 грам
- Лимонний сік - 100 мілілітрів(1 лимон)
- Цукор - 250 грам
- Яйце - 3 штуки
Полуницю перебрати і вимити. Видалити хвостики.
Перебити полуницю блендером. Перетріть через сито, видаливши кісточки.
Збийте яйця до однорідності.
З'єднайте цукор, полуничне пюре без кісточок і яйця. Перемішайте. Маса втратить в кольорі. Полунична маса буде світліша. На превеликий жаль в покупної курд додають барвники, щоб він був більш привабливий на вигляд. Справжній домашній курд блідий, але натуральний.
Поставте все на невеликий вогонь і, швидко орудуючи віночком (не минуть без упину), доведіть масу до кипіння. При перших бульбашках зніміть з вогню. Курдський zagustyeyet, але ложка в ньому стояти, звичайно, не буде.
Подайте курд до столу. За консистенцією він схожий на варення. Такий курд прийнято подавати до сирників, млинців, поливати їм морозиво, oladushki. Курд можна їсти як десерт.