Лимонно-лаймовий курд
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування лимонно-лаймового курдів. Такий крем відмінно підійде до оладок, млинців або до бісквітів. Виходить відмінна прошарок для випічки, наприклад, в торти і рулети.
Кількість порцій: 6
- Вершкове масло - 60 грам
- Лимони - 2 штуки
- Вапно - 2 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 200 грам
1. В першу чергу промиваємо лайми і лимони, потім використовуючи спеціальний ніж, очищаємо з них цедру (можна натирати на дрібній тертці). Так як біла частина гірчить, намагаємося її не зачіпати.
2. У мисці змішуємо натерту цедру і цукор. На час її залишаємо, вона повинна увібрати в себе цитрусовий аромат.
3. З тих фруктів, які ми очистили, видавимо сік. Для того щоб соку можна було видавити більше, приблизно секунд тридцять, лайми разом з лимонами прогріваємо в мікрохвильовій печі. З цих фруктів повинно вийти приблизно ¾ склянки соку (навіть трохи більше).
4. В цукор виливаємо видавлений сік, добре перемішати і поставити на водяну баню. Наріжемо невеликими шматками (менше ніж показано на фото) вершкове масло, і додаємо в цю суміш. Розмішуємо ложкою, поки масло повністю не розчиниться.
5. Тепер віночком треба збити яйця так, щоб вийшла однорідна маса (тільки не до появи піни). Вливаємо збиті яйця в суміш і потримаємо на водяній бані приблизно хвилин п'ятнадцять, не забуваємо постійно помішувати. Крем повинен повністю загуснути.
6. Тепер крем треба прибрати з вогню, дати йому трохи охолонути, а потім розлити по банках, бажано використовувати ситечко (так не будуть потрапляти шматочки цедри). Крем готовий.