Лаймовий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Лайязикай чізкейк - один з найулюбленіших пирогів американців. Приготування його - досить складний процес, але скажу, що воно того варто! Спробуйте і ви не пошкодуєте!
Отже, по даним рецептом приготувати лайязикай чізкейк легко і просто! наприклад, основа для чізкейку готується зі звичайного меленого печива, що автоматично спрощує завдання - вам не потрібно буде довго возитися з тестом.
Начинку для чізкейку не потрібно ні варити, ні смажити. При всій своїй простоті пиріг дуже смачний - він ніжний і приємно кислий.
- Мелене печиво - 2 склянки (наприклад - Ювілейне)
- Вершкове масло - 110 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лайми - 6-8 штук
- Яйця - 2 штуки
- Згущене молоко - 2 штуки (банки)
- Сир Філадельфія - 200 грам
- Цукрова пудра - 2 чайних ложки
Спочатку готуємо основу. Для цього візьмемо дві склянки печива і перемелемо його в крихту за допомогою блендера.
Потім в мисці змішаємо крихту з вершковим маслом і цукром. Гарненько перемішуємо руками.
Потім тісто з крихти викладаємо у форму для випікання і робимо бортики в три сантиметри. Далі основу ставимо випікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 8 хвилин. Основа повинна придбати золотистий відтінок.
З одного лайма натираємо цедру на дрібній тертці.
З лаймов вичавлюємо сік. Має вийти 250 - 300 мілілітрів.
Далі в мисці за допомогою віночка змішуємо: згущене молоко, яйце, цедру і сік лайма.
Потім начинку виливаємо на остигнула основу і ставимо випікатися в духовку при 160 градусах на 30 хвилин.
Готуємо топпинг. Для цього в глибокій мисці вершковий сир збиваємо з цукровою пудрою до легкості.
Топпінг акуратно викладаємо на остигнула начинку.
Чізкейк посипаємо цедрою і прикрашаємо скибочками лайма, ставимо в холодильник мінімум на 3 годину, а краще на всю ніч.
Після того як чізкейк остаточно застиг, знімаємо форму і десерт готовий!