Лаймовий мус
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальники легких і апетитних десертів, не проходьте повз цього чудесного рецепта! Я хочу навчити вас, як зробити приголомшливий цитрусовий мус. Це неймовірно смачно, ароматно і просто готується.
Хочу запропонувати вам повторити цей варіант приготування лаймового мусу. Ніжні вершки, насичений лимонний курд, пікантний сік лайма. Я впевнена, що цей десерт оцінять всі - і дорослі, та діти.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 240 грам
- Цедра лайма - 2 чайних ложки
- Сік лайма - 1/2 склянки
- Вершки - 1 Склянка (жирні, для збивання)
- Лимонний курд - 1/2 склянки (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
1. У глибокій мисці з'єднайте 3 яйця цілком і 3 жовтка.
2. Окремо з'єднайте сік і цедру лайма, 225 грам цукру і дрібку солі.
3. Збийте яйця з соком і цукром до однорідної консистенції і поставте на водяну баню.
4. Прогрейте, постійно збиваючи вінчиком, і проваріть хвилин 15 до загустіння.
5. Зніміть з вогню, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 1-2 годину.
6. У білки додайте цукор, що залишився і збийте до щільних піків.
7. Додайте збиті білки в Лайязикай суміш, акуратно перемішайте.
8. Слідом додайте збиті вершки. Якщо під рукою є лимонний курд, можете додати його в мус. Якщо ні, можна обійтися без нього.
9. Готовий мус розкладіть по формах і приберіть в холодильник ще на 1-2 годину.