Рецепт Лаймовий кекс фото

Лаймовий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Кекси

Соковитий і ніжний кекс з освіжаючим ароматом лайма, легкою кислинкою і начинкою з маку. Печеться легко, а вишуканий смак цього кексу сподобається самим вибагливим ласунам!

Кількість цукру в кексі можна трохи збільшити - все залежить від розміру і кислоти лаймов.

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 130 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершки - 100 мілілітрів(10% жирності)
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Вапно - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Мак - 80 грам
  • Лікер - 1-2 Ст. Ложок (цитрусовий)
лайязикай кекс - фото крок 1
Лайми вимийте і ошпарьтеокропом. Зніміть цедру з одного лайма дрібної теркою, а з другого лайма - побільше, для прикраси кексу.
лайязикай кекс - фото крок 2
Збийте розм'якшене вершкове масло з цукром до білого кольору.
лайязикай кекс - фото крок 3
По одному вбийте яйця, ретельно збиваючи масу після кожного.
лайязикай кекс - фото крок 4
Додайте просіяне борошно, змішану з розпушувачем і сіллю. Потроху вливаючи вершки, замісіть легке тісто.
лайязикай кекс - фото крок 5
Розділіть тісто навпіл. Додайте в одну половину мак, цедру і сік одного лайма.
лайязикай кекс - фото крок 6
Викладіть макове тісто в підготовлену форму для кексу.
лайязикай кекс - фото крок 7
Додайте в другу половину тіста лікер, перемішайте і викладіть шаром поверх макового тесту. За допомогою вузького ножа злегка перемішайте розлученнями тісто.
лайязикай кекс - фото крок 8
Випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці близько години. Готовий кекс акуратно вийміть з форми на решітку і остудіть.
лайязикай кекс - фото крок 9
При бажанні прикрасьте кекс зверху лаймовою глазур'ю. Для цього змішайте сік лайма з цукровою пудрою до утворення густої однорідної маси. Полийте кекс зверху глазур'ю і прикрасьте цедрою.

Схожі рецепти