Лаймовий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий і ніжний кекс з освіжаючим ароматом лайма, легкою кислинкою і начинкою з маку. Печеться легко, а вишуканий смак цього кексу сподобається самим вибагливим ласунам!
Кількість цукру в кексі можна трохи збільшити - все залежить від розміру і кислоти лаймов.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 130 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів(10% жирності)
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вапно - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Мак - 80 грам
- Лікер - 1-2 Ст. Ложок (цитрусовий)
Лайми вимийте і ошпарьтеокропом. Зніміть цедру з одного лайма дрібної теркою, а з другого лайма - побільше, для прикраси кексу.
Збийте розм'якшене вершкове масло з цукром до білого кольору.
По одному вбийте яйця, ретельно збиваючи масу після кожного.
Додайте просіяне борошно, змішану з розпушувачем і сіллю. Потроху вливаючи вершки, замісіть легке тісто.
Розділіть тісто навпіл. Додайте в одну половину мак, цедру і сік одного лайма.
Викладіть макове тісто в підготовлену форму для кексу.
Додайте в другу половину тіста лікер, перемішайте і викладіть шаром поверх макового тесту. За допомогою вузького ножа злегка перемішайте розлученнями тісто.
Випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці близько години. Готовий кекс акуратно вийміть з форми на решітку і остудіть.
При бажанні прикрасьте кекс зверху лаймовою глазур'ю. Для цього змішайте сік лайма з цукровою пудрою до утворення густої однорідної маси. Полийте кекс зверху глазур'ю і прикрасьте цедрою.