Рецепт Швейцарські пряники фото

Швейцарські пряники
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Швейцарська кухня
Борошно , Мед
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Для діабетиків
На полуденок , Для дітей
Випічка , Солодке , Пряники
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви любите ситну, апетитну і просту домашню випічку, пропоную вам спробувати швейцарські пряники. Неймовірно ароматне, солодке тісто в поєднанні з ягідним джемом - це приголомшливо!

Опис приготування:

Такі пряники припадуть до душі і дорослим і дітям. Рекомендую спекти заздалегідь, щоб коржі встигли як слід просочитися. Додатково можна прикрасити глазур'ю або цукровою пудрою.

  • Молоко - 1/2 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Мед - 3/4 склянки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 500-600 грам
  • Горіхи - 50-70 грам
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 125 грам (начинка)
  • Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки (начинка)
  • Джем - 2 склянки (начинка)
швейцарські пряники - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
швейцарські пряники - фото крок 2
Для приготування тіста відправте в каструлю цукор, мед і вершкове масло.
швейцарські пряники - фото крок 3
Додайте молоко і поставте на вогонь. Масу не потрібно доводити до кипіння! Тільки злегка прогріти, щоб цукор розтанув.
швейцарські пряники - фото крок 4
Тим часом займемося сухими інгредієнтами. У глибоку миску надішліть борошно, сіль, соду, какао, корицю і горіхи. Ретельно перемішайте.
швейцарські пряники - фото крок 5
Додайте цедру лимона.
швейцарські пряники - фото крок 6
Влийте рідкі інгредієнти і замісити однорідне тісто.
швейцарські пряники - фото крок 7
Тісто розділи 2 частини, кожну оберніть в плівку і залиште на 30 хвилин. Найкраще прибрати його в холодильник.
швейцарські пряники - фото крок 8
Викладіть тісто на пергамент і розкачайте. Зробіть проколи виделкою і відправте в духовку.
швейцарські пряники - фото крок 9
Випікайте кожен корж при температурі 200 градусів близько 6-8 хвилин.
швейцарські пряники - фото крок 10
Після остудіть коржі і акуратно розріжте навпіл.
швейцарські пряники - фото крок 11
Розм'якшене вершкове масло розітріть з цукровою пудрою. Змастіть перший корж вершковим маслом.
швейцарські пряники - фото крок 12
Накрийте другим коржем і змастіть його джемом.
швейцарські пряники - фото крок 13
Третій корж знову маслом і четвертий - джемом.
швейцарські пряники - фото крок 14
Наріжте пряники рівними квадратиками. Я обрізаю краю таким чином.
швейцарські пряники - фото крок 15
Пряники готові. Приємного чаювання!

Схожі рецепти