Швейцарські пряники
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите ситну, апетитну і просту домашню випічку, пропоную вам спробувати швейцарські пряники. Неймовірно ароматне, солодке тісто в поєднанні з ягідним джемом - це приголомшливо!
Такі пряники припадуть до душі і дорослим і дітям. Рекомендую спекти заздалегідь, щоб коржі встигли як слід просочитися. Додатково можна прикрасити глазур'ю або цукровою пудрою.
- Молоко - 1/2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Мед - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 500-600 грам
- Горіхи - 50-70 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 125 грам (начинка)
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки (начинка)
- Джем - 2 склянки (начинка)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Для приготування тіста відправте в каструлю цукор, мед і вершкове масло.
Додайте молоко і поставте на вогонь. Масу не потрібно доводити до кипіння! Тільки злегка прогріти, щоб цукор розтанув.
Тим часом займемося сухими інгредієнтами. У глибоку миску надішліть борошно, сіль, соду, какао, корицю і горіхи. Ретельно перемішайте.
Додайте цедру лимона.
Влийте рідкі інгредієнти і замісити однорідне тісто.
Тісто розділи 2 частини, кожну оберніть в плівку і залиште на 30 хвилин. Найкраще прибрати його в холодильник.
Викладіть тісто на пергамент і розкачайте. Зробіть проколи виделкою і відправте в духовку.
Випікайте кожен корж при температурі 200 градусів близько 6-8 хвилин.
Після остудіть коржі і акуратно розріжте навпіл.
Розм'якшене вершкове масло розітріть з цукровою пудрою. Змастіть перший корж вершковим маслом.
Накрийте другим коржем і змастіть його джемом.
Третій корж знову маслом і четвертий - джемом.
Наріжте пряники рівними квадратиками. Я обрізаю краю таким чином.
Пряники готові. Приємного чаювання!