Шведські мітболи
(покроковий рецепт з фото)
Хочете придумати що-небудь нескладне, але цікаве, і не, що робите постійно? Хочу поділитися з вами класної ідеєю, як приготувати шведські мітболи в апетитному соусі. Це приголомшливо!
Мітболи - це невеликі м'ясні кульки, наші фрикадельки. Вони обсмажуються до рум'яності, а потім гасяться в апетитному соусі. Подавати до столу страву можна як з гарніром за смаком, так і на скибочках тостів, наприклад, або з салатом. Це відмінний приклад гарячого блюда, яке припаде до смаку абсолютно всім, і дорослим, і дітям. Рекомендую обов'язково спробувати ці знамениті кульки в домашніх умовах.
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Цибулина - 1 штука
- Фарш - 1 грам (свинина + яловичина)
- Панірувальні сухарі - 100 грам
- Жовток - 2 штуки
- Сіль і спеції - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 70 грам
- Бульйон м'ясний - 3-4 склянок
- Крем - 3/4 склянки
1. Для початку потрібно приготувати фарш. У глибокій мисці з'єднайте пропущене через м'ясорубку м'ясо, панірувальні сухарі і жовтки. Лук подрібніть і обсмажте в невеликій кількості масла. Додайте у фарш, посоліть і поперчіть все за смаком, при бажанні додайте інші спеції.
2. На сковороді розігрійте трішки олії (в даному випадку оливкова, але можете взяти і інше). З фаршу сформуйте невеликі кульки.
3. І викладіть їх на сковороду.
4. Обсмажте на сильному вогні з усіх боків до рум'яної.
5. Розтопити вершкове масло, знявши тимчасово кульки.
6. Всипте борошно, ретельно перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
7. Влийте бульйон. Додайте сіль, перець, мускатний горіх і інші спеції. Доведіть до кипіння.
8. Викладіть в соус кульки, залиште їх на середньому вогні гаситися до готовності (хвилин 10-15).