Шведські фрикадельки з кремовим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Фрикадельки в Швеції досить поширене блюдо. І кожна господиня знає, як правильно їх приготувати. Але всі сходяться в одному, немає краще рецепта фрикадельок з двома соусами: креязикам і ягідним.
Я із задоволенням познайомлю вас з одним з варіантів, як приготувати шведські фрикадельки з креязикам соусом. Соковиті і ніжні м'ясні кульки запікаються в ньому і відмінно поєднуються з кисло-солодким журавлинним соусом. В оригіналі використовуються ягоди брусниці, але в наших краях продається тільки журавлина.
- Фарш яловичий - 400 грам
- Фарш свинний - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Smalec - 2 Ст. Ложки (або вершкове масло)
- Яйце - 1 штука
- Хліб білий - 2 скибочки
- Вершки - 150 мілілітрів
- Перець духмяний мелений - 1/4 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Борошно - 30 грам
- Бульйон м'ясний - 500 мілілітрів
- Вершки 35% - 100 мілілітрів
- Журавлина - 200 грам (брусниця)
- Цукор - 80 грам
- Яблучний сік - 60 мілілітрів
Підготуйте необхідні продукти. Два види фаршу перемішайте. З хліба зріжте жорстку корочку. Цибулю очистіть.
Хліб замочіть у вершках.
Smalec (1 ст. Л.) розігрійте на сковороді. Подрібнену цибулю пасеруйте до м'якості.
З'єднайте в мисці фарш, сіль, спеції, цибуля, замочений у вершках хліб, яйце. Ретельно вимісити фарш до однорідності.
З фаршу сформуйте кульки розміром з волоський горіх.
На розігрітій смальці злегка обсмажте фрикадельки до рум'яної скоринки.
Підготуйте продукти для соусу.
На гарячій сухій сковороді обсмажте муку до появи горіхового запаху.
Влийте гарячий бульйон, сіль за смаком, ретельно перемішайте віночком до однорідності. Готуйте до загустіння. Влийте вершки, доведіть до кипіння.
Фрикадельки викладіть одним шаром у форму для запікання, залийте гарячим соусом. Поставте запікатися в духовку на 25-30 хвилин при температурі 180 ° С (360ºF).
Тим часом приготуйте журавлинний соус.
У сотейнику або каструлі з товстим дном з'єднайте журавлину (брусник), цукор і яблучний сік. Придавите трохи ягоди Картоплем'ялки. Варіть до загусання соусу і часткового разваривания ягід. При охолодженні соус ще більше загусне.
Фрикадельки прийнято подавати, щедро полив креязикам соусом з порцією ягідного. Смачного!