Шведські фрикадельки
(покроковий рецепт з фото)
Шведські фрикадельки відомі багатьом. Фрикадельки, вважається, з'явилися саме в Швеції ще в 18 столітті. Подаються вони з креязикам соусом і, як правило, ліплять їх зовсім маленькими. Приступимо!
Чудове блюдо, яке варто спробувати. Цибулю і часник дрібно наріжте і пасеруйте в половині вершкового масла. Зелень подрібніть. Змішайте фарш, цибуля, часник, яйце, зелень, панірувальні сухарі, сіль, і перець. Добре вимішайте фарш і сформуйте фрикадельки. Обсмажте їх, потім в ту ж сковороду викладіть борошно, додайте бульйон і доведіть до кипіння. Потім додайте сметану і брусничний соус. Добре розмішайте. У соус викладіть фрикадельки, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин. При подачі посипте свіжою зеленню. Смачного!
- Фарш м'ясний - 1 кілограм
- Пучок петрушки і кропу - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Соус (брусничний) - 3 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка
- Бульйон курячий - 0, 5 склянки
Цибулю і часник дрібно наріжте і пасеруйте в половині вершкового масла. Зелень подрібніть.
Змішайте фарш, цибуля, часник, яйце, зелень, панірувальні сухарі, сіль, і перець. Добре вимішайте фарш.
Сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки.
Обсмажте їх до рум'янцю на другій половині вершкового масла. Потім в тугіше сковороду висипте борошно і вилийте бульйон. Помішуючи доведіть до кипіння.
Потім додайте сметану і брусничний соус. Добре розмішайте.
Викладіть в соус фрикадельки, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин. При подачі посипте свіжою зеленню.