Рецепт Шведські фрикадельки фото

Шведські фрикадельки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шведська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Для діабетиків
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Гарячі страви, Фрикадельки

Шведські фрикадельки відомі багатьом. Фрикадельки, вважається, з'явилися саме в Швеції ще в 18 столітті. Подаються вони з креязикам соусом і, як правило, ліплять їх зовсім маленькими. Приступимо!

Чудове блюдо, яке варто спробувати. Цибулю і часник дрібно наріжте і пасеруйте в половині вершкового масла. Зелень подрібніть. Змішайте фарш, цибуля, часник, яйце, зелень, панірувальні сухарі, сіль, і перець. Добре вимішайте фарш і сформуйте фрикадельки. Обсмажте їх, потім в ту ж сковороду викладіть борошно, додайте бульйон і доведіть до кипіння. Потім додайте сметану і брусничний соус. Добре розмішайте. У соус викладіть фрикадельки, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин. При подачі посипте свіжою зеленню. Смачного!

  • Фарш м'ясний - 1 кілограм
  • Пучок петрушки і кропу - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Соус (брусничний) - 3 Ст. Ложки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Панірувальні сухарі - 1 Склянка
  • Бульйон курячий - 0, 5 склянки
шведські фрикадельки - фото крок 1
Цибулю і часник дрібно наріжте і пасеруйте в половині вершкового масла. Зелень подрібніть.
шведські фрикадельки - фото крок 2
Змішайте фарш, цибуля, часник, яйце, зелень, панірувальні сухарі, сіль, і перець. Добре вимішайте фарш.
шведські фрикадельки - фото крок 3
Сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки.
шведські фрикадельки - фото крок 4
Обсмажте їх до рум'янцю на другій половині вершкового масла. Потім в тугіше сковороду висипте борошно і вилийте бульйон. Помішуючи доведіть до кипіння.
шведські фрикадельки - фото крок 5
Потім додайте сметану і брусничний соус. Добре розмішайте.
шведські фрикадельки - фото крок 6
Викладіть в соус фрикадельки, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин. При подачі посипте свіжою зеленню.

Схожі рецепти