Шведські булочки з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Без цих булочок в Швеції не обходиться жодна кавова пауза, які шведи влаштовують по кілька разів протягом робочого дня. Ці булочки чудово підходять до кави і спілкуванню з друзями.
Дуже ароматні і смачні булочки. Такі булочки печуть у кожної шведської сім'ї і звичайно ж, в кожній родині свої секрети і свій варіант приготування булочок. Хочу запропонувати вам один з варіантів рецептів приготування шведських булочок з корицею. Раджу відразу спекти булочки з подвійною норми продуктів, адже з'їдаються вони дуже швидко. Розповідаю, як приготувати шведські булочки з корицею.
1. Посипати дріжджі цукром і залити невеликою кількістю теплого молока. Розмішати і дати постояти хвилин 10.
2. Додати решту молока, сіль, кардамон і всипати просіяне борошно. Розмішати.
3. Вершкове масло розтопити і додати до одержали тесту.
4. Замісити гладке тісто і місити хвилин 10. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце підходити приблизно на пів години.
5. Потім тісто обмять, ще раз вимісити і розкачати в прямокутник товщиною 3-4 мм.
6. Розтопити масло, помазати прямокутник тесту і рівномірно посипати корицею і цукром.
7. Скачати рулет і нарізати на шматочки.
8. Викладаємо булочки на деко, покрите папером для випічки. Накриваємо їх і залишаємо підходити в теплому місці хвилин 35-40.
9. Змащуємо верх булочок яйцем і посипаємо перловим цукром.
10. Випікаємо в духовці при температурі 200 градусів хвилин 15, поки не зарум'яняться.
Смачного!
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 125 грам(75 грам - для тіста, 50 грам - для начинки)
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки (половина - для тіста, інше - в начинку)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 1 штука
- Перловий цукор - 1 Ст. Ложка (спеціальний кулінарний термостійкий цукор)
1. Посипати дріжджі цукром і залити невеликою кількістю теплого молока. Розмішати і дати постояти хвилин 10.
2. Додати решту молока, сіль, кардамон і всипати просіяне борошно. Розмішати.
3. Вершкове масло розтопити і додати до одержали тесту.
4. Замісити гладке тісто і місити хвилин 10. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце підходити приблизно на пів години.
5. Потім тісто обмять, ще раз вимісити і розкачати в прямокутник товщиною 3-4 мм.
6. Розтопити масло, помазати прямокутник тесту і рівномірно посипати корицею і цукром.
7. Скачати рулет і нарізати на шматочки.
8. Викладаємо булочки на деко, покрите папером для випічки. Накриваємо їх і залишаємо підходити в теплому місці хвилин 35-40.
9. Змащуємо верх булочок яйцем і посипаємо перловим цукром.
10. Випікаємо в духовці при температурі 200 градусів хвилин 15, поки не зарум'яняться.
Смачного!