Шведські тефтелі з соусом «Брюн Сос»
(покроковий рецепт з фото)
Шведські тефтелі або Köttbullar - дуже смачна страва, а ще улюблена їжа Карлсона зі знаменитої дитячої казки Астрід Ліндгрен. Готувати їх зовсім не складно, а результат просто чудовий!
А ви читали книгу Астрід Ліндгрен «Малюк і Карлсон, який живе на даху »? Улюблена їжа Карлсона - чудові м'ясні тефтелі. Так давайте я вам розповім, як приготувати шведські тефтелі з соусом "брюн Сос" . Ароматні, красиві і шалено смачні тефтелі в незвичайному соусі готувати не складно, впорається навіть новачок в кулінарній справі. Зазвичай подають шведські тефтелі з картопляним пюре, але можна приготувати свій улюблений гарнір.
- Свинячий фарш - 500 грам
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
- Жовток - 2 штуки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Запашний перець - 1/4 чайних ложки
- Чорний або білий мелений перець - 1-2 Щепоток
- Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Яловичий бульйон - 3-4 склянок
- Вершки або сметана - 150 мілілітрів
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Оливкова або рослинне масло - 2-3 Ст. Ложок
- Петрушка - 1-2 штук
У миску викладаємо два види фаршу, панірувальні сухарі, жовтки, сіль, мускатний горіх, запашний перець, дрібку чорного меленого перцю і обсмажений на маслі (1 ст. Л.) до золотистого кольору цибулю.
Ретельно вимішуємо фарш, а потім формуємо невеличкі тефтелі.
Добре розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо з усіх боків тефтелі. Викладіть тефтелі на паперовий рушник.
У сковороду, в якій смажилися тефтелі, додаємо вершкове масло. Його необхідно розтопити.
Потім додаємо борошно і помішуючи, обсмажуємо приблизно 2-3 хвилини. Борошно має бути світло коричневого кольору.
Потім поступово вливаємо бульйон і перемішуємо. Додаємо вершки або сметану, соєвий соус, сіль і перець за смаком. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і даємо соусу трохи покипіти для загустіння.
Викладаємо тефтелі в соус, акуратно перемішуємо і даємо згасити ще хвилин 7-10. Подавайте тефтелі відразу ж на стіл, посипавши дрібно рубаною петрушкою. Смачного!