Рецепт Шведські тефтелі з соусом «Брюн Сос» фото

Шведські тефтелі з соусом «Брюн Сос»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шведська кухня
М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Для діабетиків
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Шведські тефтелі або Köttbullar - дуже смачна страва, а ще улюблена їжа Карлсона зі знаменитої дитячої казки Астрід Ліндгрен. Готувати їх зовсім не складно, а результат просто чудовий!

Опис приготування:

А ви читали книгу Астрід Ліндгрен «Малюк і Карлсон, який живе на даху »? Улюблена їжа Карлсона - чудові м'ясні тефтелі. Так давайте я вам розповім, як приготувати шведські тефтелі з соусом"Брюн Сос" . Ароматні, красиві і шалено смачні тефтелі в незвичайному соусі готувати не складно, впорається навіть новачок в кулінарній справі. Зазвичай подають шведські тефтелі з картопляним пюре, але можна приготувати свій улюблений гарнір.

  • Свинячий фарш - 500 грам
  • Фарш із яловичини - 500 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
  • Жовток - 2 штуки
  • Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка (за смаком)
  • Запашний перець - 1/4 чайних ложки
  • Чорний або білий мелений перець - 1-2 Щепоток
  • Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Яловичий бульйон - 3-4 склянок
  • Вершки або сметана - 150 мілілітрів
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова або рослинне масло - 2-3 Ст. Ложок
  • Петрушка - 1-2 штук
шведські тефтелі з соусом
У миску викладаємо два види фаршу, панірувальні сухарі, жовтки, сіль, мускатний горіх, запашний перець, дрібку чорного меленого перцю і обсмажений на маслі (1 ст. Л.) до золотистого кольору цибулю.
шведські тефтелі з соусом
Ретельно вимішуємо фарш, а потім формуємо невеличкі тефтелі.
шведські тефтелі з соусом
Добре розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо з усіх боків тефтелі. Викладіть тефтелі на паперовий рушник.
шведські тефтелі з соусом
У сковороду, в якій смажилися тефтелі, додаємо вершкове масло. Його необхідно розтопити.
шведські тефтелі з соусом
Потім додаємо борошно і помішуючи, обсмажуємо приблизно 2-3 хвилини. Борошно має бути світло коричневого кольору.
шведські тефтелі з соусом
Потім поступово вливаємо бульйон і перемішуємо. Додаємо вершки або сметану, соєвий соус, сіль і перець за смаком. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і даємо соусу трохи покипіти для загустіння.
шведські тефтелі з соусом
Викладаємо тефтелі в соус, акуратно перемішуємо і даємо згасити ще хвилин 7-10. Подавайте тефтелі відразу ж на стіл, посипавши дрібно рубаною петрушкою. Смачного!

Схожі рецепти