Шведські тефтелі
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів приготування тефтелей існує велика кількість. Я пропоную шведські тефтелі за класичним рецептом - ідеальний обід або вечерю. Вони готуються невеликого розміру і в томатної підливі.
У будь-якому шведському будинку або ресторані завжди можна спробувати смачні тефтелі. Соус до них готується завжди різний: брусничний, вершковий, сирний, вершково-сирний, томатний і т.Д. Вони з будь-яким соусом поєднуються чудово і завжди виходять соковитими і смачними. В даному рецепті використовується фарш з баранини (можна брати будь-який за смаком) і томатний соус, а на гарнір - рис. Такі шведські тефтелі готуються за одну годину навіть початківцям кулінаром.
- Фарш - 500 грам
- Вершки - 40 грам
- Томатна паста - 30 грам
- Борошно - 1-2 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штук
- Спеції - За смаком
- Яйце - 1 штук
- Рослинна олія - 30 грам
1. Варіацій приготування шведських тефтелек існує деяка кількість. Їх головна особливість - невеликий розмір і обов'язково соус (готується або на основі брусничного джему або вершково-сирний). Я трохи знайома зі стравами шведської кухні і вирішила взяти один з рецептів приготування шведських тефтелек. Отже, фарш можна брати зі свинини і яловичини, а можна з баранини (в томатному соусі такі тюфтельки виходять чудовими).
2. Нарізаємо цибулю та моркву, обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. Тим часом готуємо фарш (беремо готовий або перекручує м'ясо). Сіль і спеції додаємо до смаку. Обов'язково додайте зіру і мелену паприку, без цих спецій шведські тюфтельки неможливі.
3. Додайте обсмажені овочі в фарш, добре вимішайте його. Вбийте яйце і посоліть за смаком.
4. Сформуйте тефтелі і відправте їх в холодильник, поки буде готується наш соус. Тефтелі можна відразу гасити з соусом, можна попередньо обсмажити або запекти в духовці. Я вирішила просто згасити їх в соусі.
5. На рослинному маслі обсмажте борошно до золотистого кольору. Томат можна брати готовий, а можна використовувати домашній морс або свіжі томати. У мене була томатна паста.
6. Відразу додайте до борошна трохи вершків, тушкуйте хвилину при постійному помішуванні, а потім додайте томатну пасту. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
7. Тепер візьміть ємність, в якій будете гасити тефтелі, викладіть в неї тефтелі, залийте соусом. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і тушкуйте близько півгодини на слабкому вогні.
8. Тефтелі завжди ідеально поєднуються з рисом, тому я вирішила приготувати його на гарнір. Смачного!