Рецепт Шпинат з адигейським сиром фото

Шпинат з адигейським сиром
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Адигейський сир , Шпинат
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На вечерю , На полуденок
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Шпинат з адигейським сиром - це цікавий вегетаріанський рецепт з книги Відичне кулінарне мистецтво Адіраджа Дасаєв. Готується блюдо досить просто, але з великою кількістю спецій.

Опис приготування:

Книга Відичне кулінарне мистецтво - це збірник найцікавіших вегетаріанських рецептів - корисних і неймовірно красивих. Може бути, шпинат з адигейським сиром виглядає трохи дивно, але за смаком він на висоті, особливо для любителів шпинату. Ця страва добре поєднується з рисом і чапати (чапати - індійська коржик, зразок мексиканської тортильи). Приступимо до приготування.

  • Свіжий шпинат - 450 грам
  • Топлене масло - 1 Ст. Ложка
  • Koriandr - 2 чайних ложки
  • Куркума - 1/2 чайних ложки
  • Червоний мелений перець - 1/4 чайних ложки
  • Ferry Масала - 1/2 чайних ложки
  • Асафетида - 2 щіпки
  • Вода - 3 Ст. Ложки
  • Крем - 100 мілілітрів
  • Адигейський сир - 225 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
шпинат з адигейським сиром - фото крок 1
Підготуємо необхідні інгредієнти. Сир наріжемо красивими, чималими кубиками. Шпинат добре промиємо.
шпинат з адигейським сиром - фото крок 2
Візьмемо потрібну кількість спецій.
шпинат з адигейським сиром - фото крок 3
Помитий і обсушенний шпинат дрібно нарубаємо.
шпинат з адигейським сиром - фото крок 4
У каструлю додаємо топлене масло, гарненько розігріваємо його і додаємо всі спеції одночасно. Гарненько обсмажуємо, перемішуючи (головне їх не спалити) і додаємо нарізану шпинат. Потім вливаємо три столові ложки води, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин.
шпинат з адигейським сиром - фото крок 5
Через 10 хвилин шпинат повинен обмякнуть і втратити форму.
шпинат з адигейським сиром - фото крок 6
Потім за допомогою блендера перетворимо шпинат в пюре.
шпинат з адигейським сиром - фото крок 7
Потім в пюре покласти сметани і нарізану кубиками сир.
шпинат з адигейським сиром - фото крок 8
Потім в каструлю додати сіль і цукор. Добре перемішати і варити на слабкому вогні ще близько 5 хвилин.
шпинат з адигейським сиром - фото крок 9
Блюдо готово. Смачного!

Схожі рецепти