Шпинат з адигейським сиром
(покроковий рецепт з фото)
Шпинат з адигейським сиром - це цікавий вегетаріанський рецепт з книги Відичне кулінарне мистецтво Адіраджа Дасаєв. Готується блюдо досить просто, але з великою кількістю спецій.
Книга Відичне кулінарне мистецтво - це збірник найцікавіших вегетаріанських рецептів - корисних і неймовірно красивих. Може бути, шпинат з адигейським сиром виглядає трохи дивно, але за смаком він на висоті, особливо для любителів шпинату. Ця страва добре поєднується з рисом і чапати (чапати - індійська коржик, зразок мексиканської тортильи). Приступимо до приготування.
- Свіжий шпинат - 450 грам
- Топлене масло - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 2 чайних ложки
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Червоний мелений перець - 1/4 чайних ложки
- Ferry Масала - 1/2 чайних ложки
- Асафетида - 2 щіпки
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Крем - 100 мілілітрів
- Адигейський сир - 225 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1/2 чайних ложки
Підготуємо необхідні інгредієнти. Сир наріжемо красивими, чималими кубиками. Шпинат добре промиємо.
Візьмемо потрібну кількість спецій.
Помитий і обсушенний шпинат дрібно нарубаємо.
У каструлю додаємо топлене масло, гарненько розігріваємо його і додаємо всі спеції одночасно. Гарненько обсмажуємо, перемішуючи (головне їх не спалити) і додаємо нарізану шпинат. Потім вливаємо три столові ложки води, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин.
Через 10 хвилин шпинат повинен обмякнуть і втратити форму.
Потім за допомогою блендера перетворимо шпинат в пюре.
Потім в пюре покласти сметани і нарізану кубиками сир.
Потім в каструлю додати сіль і цукор. Добре перемішати і варити на слабкому вогні ще близько 5 хвилин.
Блюдо готово. Смачного!